Latvijas labākais motokrosa braucējs Matīss Karro dalībai pasaules un Anglijas čempionātā motokrosā beidzot parakstījis līgumu ar angļu motokrosa komandu ''Route77 energy MVR-D Honda'', informē Matīsa Karro preses sekretārs Mārtiņš Jankovskis.

Uzreiz jāsāk ar to, ka šis darījums tapis pateicoties LDz Cargo kompānijai, ar kuru tika parakstīts reklāmas līgums. ''Route77 energy MVR-D Honda'' komanda ir izveidota uz pagājušā gada ''MVR-D Suzuki'' komandas bāzes. Šogad komandu skārušas ļoti daudz izmaiņu, no kurām pati galvenā - tā pārgājusi uz ''Honda'' motocikliem, kas aprīkoti ar rūpnīcas komandu līmeņa amortizatoriem. Jebkurā gadījumā komanda kļuvusi profesionālāka, kā arī sezonas gaitā paredzēts augsta līmeņa treneris, kurš būs klāt Pasaules GP posmos.

Šobrīd zināms tas, ka komanda plāno piedalīties visos PČ posmos, tai skaitā arī ASV un Brazīlijā, kā arī, iespējams, tiks izmantota iespēja piedalīties vienā AMA posmā ASV (Amerikas čempionāts). Ziemas sagatavošanās procesā Matīss ar šo komandu bija ASV treniņnometnē, kā arī nedaudz vēlāk, turpinot gatavoties sezonas sākumam, Karro šīs komandas sastāvā paspēja izcīnīt trešo vietu starptautiskās sacensībās Francijā un ļoti vērtīgu otro vietu pirmajā Anglijas motokrosa čempionāta posmā.

''Esmu ļoti priecīgs par iespēju startēt šīs komandas sastāvā,'' priecīgi saka Matīss Karro, kurš nu var brīvi uzelpot, jo arī Matīss pēdējās dienas bija nedaudz uztraucies. ''Šogad braukšu ar ''Honda'' motociklu. Pēc pirmajām sacensībām varu teikt, ka man patīk braukt ar šo motociklu, jo tas viegli vadās un ļoti labi iet. Šī brīža motora uzlabojumi ir ļoti augstā līmenī, tāpēc man būs iespējas pacīnīties par augstām vietām pasaules čempionātā, jo gan fiziski, gan braukšanas ziņā jūtos ļoti labi sagatavojies šai sezonai. Esmu pateicīgs šai komandai, ka viņi bija tik atsaucīgi, ka paņēma mani savā sastāvā, kaut gan vēl īsti nebija skaidrības par finansēm. Patīkami, ka man uz GP posmiem līdzi būs treneris, kurš vēros manu sniegumu konkrētajā trasē un sacensību gaitā piekoriģēs manu braukšanu.''

''Gribētu pateikt lielu paldies kompānijai Ldz Cargo par atbalstu, kā arī pateikties visiem tiem cilvēkiem, kas iesaistījās manā atbalsta programmā. Tieši Jūsu atbalsts deva man spēkus un ticību tam, ka viss izdosies, un es varēju gatavoties sezonai par visiem 110%. Paldies un tiekamies trasē!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!