Aizvadītās sezonas "World Series by Renault" čempionāta uzvarētājs Mihails Aļošins šogad mērķēja iekļūt Formulā 1, taču ziemā viņam tā arī neizdevās noslēgt līgumu ar kādu no komandām. Tā vietā viņš ir spēris soli atpakaļ un šogad startēs Vācijas F3 čempionātā.

Iemesls tam, ka Aļošins šogad neturpina startēt augstāka līmeņa formulu sacīkstēs, ir naudas trūkums. Ja krievu pilotam būtu ļoti lieli sponsori, šogad viņš visticamāk brauktu F1 sacīkstēs, taču, ja tie būtu ne tik lieli, taču gana dāsni, Aļošins šobrīd gatavotos sezonai GP2. Viņam jau bija vienošanās ar "Carlin" komandu, ko pirms neilga laika nācās atsaukt.

Par spīti uzvarai pērnā gada "World Series by Renault" čempionātā (pazīstams arī ar nosaukumu "Formula Renault 3.5" un ir gandrīz tik pat prestižs kā GP2), ziemā Aļošins rādīja ļoti nepārliecinošu sniegumu Āzijas GP2 sacīkstēs, kopvērtējumā ieņemot pēdējo 27. vietu. Tad arī sākušās problēmas ar vienu no galvenajiem sponsoriem, kas atteicies turpmāk atbalstīt Aļošina karjeru.

Vācijas F3 čempionātā Aļošins pārstāvēs krievu komandu "Stromos Artline", kas pērn uzvarēja "Trophy" klasē (atsevišķa ieskaite pilotiem, kas nebrauc ar jaunākā modeļa formulām). Tagad Aļošina uzdevums būs palīdzēt attīstīt jauno "Arttech F24 Mercedes" šasiju, ar kādu šogad brauks arī igaunis Anti Rammo.

Vācijas F3 čempionātā ir startējuši arī Haralds Šlēgelmilhs un Karlīne Štāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!