Roberts Kubica un viņa komanda atzīti par nevainīgiem gada sākumā Andoras rallijā notikušajā avārijā, kas sportistam izrādījās gandrīz letāla. Taču ārstēšanās slimnīcā Kubicam izmaksās dārgi - aptuveni 100 tūkstošus eiro.

Vairāki itāļu izdevumi, tostarp "La Gazzetta dello Sport" un "La Stampa", ziņo, ka tieši šādu naudas summu Roberts Kubica spiests maksāt par 76 dienas garo uzturēšanos "Santa Corona" slimnīcā, kur viņam tika saoperēta gandrīz norautā labā roka. Viena diena slimnīcā 26 gadus vecajam sportistam izmaksājusi 1300 eiro. Summa, protams, tiks piedzīta no viņa apdrošinātājiem.

Tikmēr ziņu aģentūra "SID" un izdevums "L'Equipe" informē, ka ir beigusies Kubicas avārijas izmeklēšana un viņš, kā arī komanda atzīta par nevainīgiem. Atgādinām, ka toreiz februārī Kubica tikai nedaudz aizķēra ceļa malā esošo metāla barjeru, taču tā sadalījās un caururba viņa pilotēto "Skoda Fabia S2000" automašīnu.

Šobrīd vēl nav skaidrs, kad un vai vispār Roberts Kubica varēs atgriezties Formulā 1.

"Viņa ķermeņa funkciju atjaunošanās pārsteidza mūs visus, taču vai viņš varēs darīt kaut ko tik specifisku kā braukt ar Fomulu 1, to šobrīd ir ļoti grūti pateikt," intervijā "422race.com" atzinis slimnīcas ortopēdijas nodaļas vadītājs Dr. Frančesko Lanca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!