FIA apsver iespēju izmantot 'shakedown' jeb treniņa posmus pirms katra rallija kā kvalifikācijas sesiju, lai noteiktu kārtību kādā piloti startēs rallijā, ziņo "Motorsport News". Jo īpaši svarīgi tas ir grants rallijos, kur sekotājiem trasē ir priekšrocības atiecībā pret pirmajām ekipāžām.

Šobrīd starta kārtība pirmajā dienā tiek noteikta pēc kārtības čempionāta kopvērtējumā, bet sekojošās dienās pēc kārtibas konkrētā rallija kopvērtējumā. Demžēl šāda sistēma ne reizi vien jau ir izraisījusi visai neglītu komandu stratēģiju, kad ekipāžas upurē savas pozīcijas un nebrauc ar pilnu ātrumu.

Pagaidām nav zināmas detaļas tam, kā jaunā sistēma darbosies un uz kuru rallija dienu attieksies kvalifikācijas rezultāti un vai ātrākā ekipāža 'shakedown' automātiski būs pirmā ekipāža uz starta rallija pirmajā dienā vai arī varēs pēc savas izvēles noteikt savu starta numuru.

"Mums šī situācija ir jāizpēta ļoti pamatīgi pirms mēs varam nākt klajā ar konkrētiem piedāvājumiem," paziņoja FIA WRC pārstāve Mišele Mutona. "Mēs jau ilgāku pētam šo situāciju un viens no galvenajiem jautājumiem ir - uz cik daudz ekipāžām attieksies šī kvalifikācija."

Pagaidām neizskatās, ka izmaiņas varētu notikt jau šajā sezonā, jo tādā gadījumā būtu nepieiciešama vienbalsīga piekrišana no visām komandām. Tomēr bijusī rallija pilote Mutona paredz, ka šobrīd vairākas vienības būtu pret šādu risinājumu un līdz ar to tikai nākamgad mēs varētu sagaidīt izmaiņas šajā jautājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!