Bijušais FIA prezidents Makss Molsijs uzskata, ka nesen pieņemtais lēmums rīkot F1 posmu Bahreinā nozīmē atbalsta sniegšanu šīs valsts valdības rīkotajām represijām pret neapbruņotajiem civiliedzīvotājiem. Moslijs brīdina, ka šāds neapdomīgs solis čempionātam izmaksās ļoti dārgi un sporta iesaistīšana politikā netiks aizmirsta.

Vēl pirms piektdien pieņemtā lēmuma Moslijs brīdināja par sekām, ko var radīt lēmums ļaut Bahreinai rīkot sacīkstes jau šogad. Kā zināms, tad nemieru dēļ martā ieplānoto posmu nācās atcelts, taču tika nolemts, ka Bahreinai tiks dota iespēja sarīkot F1 sacensības rudenī.

"Lai respektētu cilvēktiesību augstākos standartus, no starptautiskā sporta vajadzētu izolēt ļoti lielu skaitu valstu," savā "Daily Telegraph" slejā raksta Moslijs. "Politika ir jāatstāj politiķiem. Sporta dzīves vadītājs ir domāts, lai rūpētos par sporta lietām. Ja cilvēks vēlas būt politiķis, viņam ir jāiet politikā, nevis sportā."

"Ja sports sāk spēlēt politisku lomu, tas kļūst par instrumentu valdības rokās. Ja Formula 1 sacīkstes Bahreinā notiks, čempionāts uzņemsies tur valdošā režīma vainu un tas būs atbalsts neapbruņoto protestētāju apspiešanai. Formula 1, piekrītot tur šogad rīkot posmu, ir kļuvusi par līdzzinātāju. Sacīkstes ir kļuvušas par Bahreinas valdības rīkoto represiju ieroci."

Viņš piebilst: "Šī ir kļūda, kas netiks aizmirsta. Ja posms netiks atcelts vēlreiz, tas čempionātam izmaksās dārgi."

Makss Moslijs par FIA prezidentu strādāja no 1993. līdz 2009. gadam, taču izvēlējās nepretendēt uz piekto termiņu un viņa vietā tika ievēlēts bijušais "Ferrari" komandas vadītājs Žans Tods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!