"Ford" kompānija ir atzinusi, ka izvērtē iespējas atgriezties Pasaules salonauto čempionātā jeb WTCC ar savu jaunās versijas "Focus" modeli.

Amerikāņu kompānija šobrīd cieši sadarbojas ar privāto komandu "Arena International Motorsport", kas šobrīd britu salonauto čempionātā jeb BTCC startē ar trim "Ford Focus" automašīnām. BTCC projekts kompānijai ir kā izmēģinājums pirms iepsējamās pievienošanās WTCC.

"Mēs izvērtējam iespējams būvēt WTCC noteikumiem atbilstošu mašīnu un esam jau sākuši pie tā darbu," paziņoja "Arena International Motorsport" komandas boss Miks Ērls. "Mašīnai būtu jābūt gatavai jau novembrī. Tas ir "Ford" attīstības projekts un vēlāk mēs izlemsim vai to pilnībā īstenot. Pagaidām neviens neko nevienam nav apsolījis."

"Autosport" žurnāls ziņo, ka WTCC modeļa pamatā būs tas pats "Focus", kas tiek izmantots BTCC, kur "Arena International Motorsport" sastāvā startē Toms Čiltons, Ēndijs Nīts un Toms Onslovs-Kouls.

Atgādinām, ka "Ford" pēdējo reizi WTCC startēja 2005.gadā ar "Hotfield Sport" komandu. Šobrīd WTCC ir tikai viena ražotāja atbalstīta komanda - "Chevrolet", kas izcīnīja abas uzvaras arī pēdējā posmā Brno trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!