Kritiku F1 komandu virzienā pasviedis Bahreinas "Grand Prix" posma boss Zajeds Alzajani. Viņš uzskata, ka komandas bijušas pārāk temperamentīgas pieprasot, lai pārceltais posms Sahiras trasē šogad tomēr nenotiktu.

Kā zināms, tad Bahreinas GP sākotnēji bija ieplānots kā F1 sezonas atklāšanas posms, taču valstī valdošo nemieru dēļ tika atcelts. Vēlāk tika nolemts to pārcelt uz vēlāku datumu, taču pret to iebilda komandas, pieprasot, lai sacensības Bahreinā šogad tomēr nenotiktu.

Alzajani uzskata, ka gadījumā, ja komandas nevēlējās doties uz Bahreinu tādēļ, ka tur tiek pārkāptas cilvēktiesības, tad jāatceļ būtu liekākais vairums autosacīkšu.  

"Viņi nākamgad dosies uz ASV," intervijā Londonas laikrakstam "Evening Standart" stāsta Alzajani. "Bet kā tad ar Gvantanamo? Vai tur netiek pārkāptas cilvēktiesības? Kā man reiz izteicās Bernijs Eklstons, tad gadījumā, ja F1 posmu norises vietas tiktu izvēlētas balstoties uz cilvēktiesībām, tad tie varētu notikt vienīgi Beļģijā un Šveicē."

Viņš turpina: "Komandas ir ļoti temperamentīgas. Esmu sarūgtināts, ka nevaram sarīkot sacīksti pat trīs mēnešus pēc tam, kad viss jau ir beidzies. Vienreiz cilvēks saka, ka Bahreinā jūtas kā mājās, bet nākamajā reizē iesaka uz šo valsti nedoties. Jā, šeit ir notikušas dažādas sadursmes, bet nevar būt tik temperamentīgs raksturs."

Alzajani skaidro, ka Eklstons bijis liels atbalstītājs idejai par posma pārcelšanu uz vēlāku laiku.

"Visi 26 Pasaules motoru sporta padomes locekļi vienbalsīgi nobalsoja par to, ka posmam jānotiek, arī Bernijs balsoja par," skaidro Alzajani. "8. jūnijā tikos ar viņu Londonā. Viņš teica, ka esot pretestība no komandām, taču vienalga centīsies panākt posma norisi. Viņš pat deva papildus iespēju sacīksti rīkot 4. decembrī. Ne brīdi negāja runa par to, ka bez Bahreinas posma tiktu zaudēta nauda."

Pēc gada pārtraukuma, Bahreinas GP atkal notiks nākamajā F1 sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!