Foto: DELFI Reporter
Daugavpils spīdveja komanda "Lokomotīve" šāgada Polijas čempionātā ieņēma piekto vietu, saglabājot vietu 1.līgā, taču komandas plānus iedragāja finansiālas problēmas, un šobrīd galvenais ir komandas saglabāšana, portālam "D-fakti" atklājis kluba prezidents Vladimirs Ribņikovs.

"Šodien "Lokomotīvei" galvenais – samaksāt parādus un saglabāt klubu tā augstajā prestiža līmenī," norāda Ribņikovs. "Turpinās pārrunas ar potenciālajiem sponsoriem. Diemžēl "Lokomotīve" nesaņem finansiālu atbalstu nedz no valsts, nedz no Latvijas Motosporta federācijas, kaut gan kluba braucēji veido Latvijas izlasi un uzstājas Eiropas un pasaules čempionātos. Diemžēl katru gadu mums nākas pazemīgi meklēt naudu, lai saglabātu spīdveju un komandu..."

Lai gan sezonas sākumā Daugavpils spīdveja klubam tika iecerēts iekļūt Polijas 1.spīdveja līgas labāko četriniekā, sezonas gaitā šos plānus nācās mainīt.

"Uzdevumi, kas tika noteikti "Lokomotīves" braucējiem, mainījās Polijas čempionāta norises gaitā," stāsta Ribņikovs. "Sākumā mēs plānojām iekļūt stiprāko komandu četriniekā. Tomēr divi apstākļi radikāli mainīja situāciju - mūsu ilggadējais galvenais sponsors nepiešķīra budžetu spīdvejam, vēlāk kluba līderis Maksims Bogdanovs guva nopietnu traumu un nevarēja startēt. Tāpēc, reāli izvērtējot izredzes, komandai bija uzstādīts jauns uzdevums – saglabāt vietu Polijas 1. spīdveja līgā. Ar to sportisti tika galā, ieņemot piekto vietu. Ticiet, šajā ļoti neparastajā "Lokomotīvei" sezonā tas nav slikts rezultāts."

Komandas līdera Maksima Bogdanova, kā arī spožāko "Lokomotīves" zvaigžņu no Krievijas - brāļu Lagutu - prombūtne lika klubam vairāk paļauties uz jaunajiem sportistiem un leģionāriem. "No Bogdanova gaidījām, ka viņš kļūs par komandas līderi Grigorija Lagutas vietā, taču daļu sezonas klubs uzstājās bez viņa – Maksims guva nopietnu pleca traumu," skaidro Ribņikovs. "Neesmu pilnībā apmierināts ar 16 gadus vecā Andžeja Ļebedeva debijas sezonas rezultātiem. Treniņu laikā viņš rādīja fantastisku braukšanu, taču sacīkstēs ne viss izdevās labi. Panākumus gūst arī cits juniors Vadims Tarasenko. Romāns Považnijs ir stabils, ar viņu ir patīkami strādāt. Par veiksmīgu guvumu "Lokomotīvei" kļuvis somu leģionārs Kilmakorpi – interesants, izklaidīgs braucējs. Kopumā diezgan labu rezultātu uzrādīja Kjasts odžuks, taču uzstājās savā stilā: labi braucieni mijās ar ne tik ļoti labiem."

Tomēr "Lokomotīves" prezidents apsolīja, ka Grigorijs Laguts piedalīsies Latvijas atklātajā čempionātā, kurā startēs spēcīgākie spīdvejisti no Latvijas, Polijas, Krievijas, Dānijas, Somijas un Ukrainas. "Braucēji bez darba nesēdēs," sola Ribņikovs. "Viņi piedalīsies turnīros Vācijā, Zviedrijā, Ukrainā, jo sportistam ir ļoti svarīga braukšanas prakse, turklāt īpašu uzmanību šobrīd veltām spīdveja skolai."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!