Foto: Publicitātes foto
Rīgas Brīvostas teritorijā Mangaļsalā notikušajā Baltijas čempionāta 4.posmā triālā spēcīgākajā moto A klasē pie uzvaras tika šā brīža čempionāta līderis – jelgavnieks Andris Grīnfelds, bet velo ieskaitē - Usmas triālists Ansis Dermaks, informē sacensību rīkotāji.

Jelgavnieks Andris Grīnfelds šajās sacensībās finišēja ar 44 soda punktiem, bet otrais palika viņa komandas biedrs, pagājušā gada Latvijas čempionos Kaspars Vērnieks, zaudējot Andrim 14 punktus.

Trešajam sacensību dalībnieks A grupā Renārs Agarskis sacensību laikā viņš bija spiests izstāties no cīņas par uzvaru tehnisku problēmu dēļ.

Velo klases kopvērtējumā pie uzvaras atkārtoti un bez lieliem pārsteigumiem tika Usmas triālists Ansis Dermaks tikai ar sešiem soda punktiem. Kā izteicās pats sportists, uzvara viņam nāca bez īpašas piepūles. Otrais kuldīdznieks Valters Smiltāns ar 20 soda punktiem, kurš Igaunijā Baltijas čempionāta otrajā posmā visiem par pārsteigumu tika pie savas pirmās uzvaras Baltijas sacensību seriālā. Trešais pasākuma organizators Kristaps Skudra ar 38 soda punktiem.

Stabilu līderpozīciju absolūtajā čempionāta vērtējumā pēc Mangaļsalas posma Rīgā saglabā Andris Grīnfelds ar 74 punktiem motociklu grupā un Ansis Dermaks ar 77 punktiem velosipēdu grupā.

"Dienu un nakti pirms sacensībām trasē lija pamatīgs lietus, kas sekcijas padarīja īpaši slidenas un bīstamas elites grupām. Tomēr organizatori paļāvās uz to, ka sacensību dienā nelīs un virsējā trases kārta apžūs, līdz ar to sportisti spēs tikt galā ar visai ekstrēmiem šķēršļiem, jo trasē tika ielikti jauni elementi un nebijušas vietas," saka sacensību organizators Kaspars Kuļikovs. "Mūsu cerības attaisnojās un varam lepoties, ka šoreiz tieši velosipēdu grupām trases bija īpaši veiksmīgi un pārdomāti uzbūvētas. Arī no sportistiem bija daudz teicamu atsauksmju par trasi."

Līdz ar šo sacensību posmu Rīgā ir jau zināms un pieteikts Latvijas izlase sastāvs dalībai Nāciju kausā triālā, kurš šogad norisināsies 18.septembrī Tolmezo trasē Itālijā. Izlases pamatsastāvā būs Renārs Agarskis, Andris Grīnfelds un Kaspars Vērnieks, visi "Agarska Triāla kluba" sportisti no Ozolnieku novada. Kā nākamais komandā pieteikts Artūrs Grīnfelds arī no ATK, kurš būs vai nu ceturtais izlases braucējs vai komandas asistents mehāniķis.

Kopumā šogad Baltijas čempionātam paredzēti pieci sacensību posmi, šobrīd aizvadīti jau četri. Nākamais un pēdējais sezonas Baltijas čempionāta posms notiks 10.septembrī Lietuvā, Traķos.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!