Traģiskajā helikoptera avārijā, kurā 2007.gadā gāja bojā kādreizējais pasaules rallija čempions Kolins Makrejs un vēl trīs pasažieri, bijis vainojams pats autosportists, teikts otrdien publiskotajā izmeklēšanas ziņojumā.

Toreiz, pirms nepilniem četriem gadiem, 39 gadus vecais Makrejs, viņa piecgadīgais dēls Džonijs, kā arī divi ģimenes draugi, no kuriem viens bija sešus gadus vecs zēns, gāja bojā, kad Makreja vadītais helikopters ietriecās kokos mežainā apvidū Skotijas dienvidos netālu no Lanarkas pilsētas.

Izmeklētāji atklājuši, ka Makrejs, kuram nebija derīga apliecība helikoptera pilotēšanai, "nepārredzamā teritorijā neapdomīgi veicis sarežģītus manevrus".

Kādreizējais pasaules čempions veicis lidojumu netālu virs zemes, "kad tas nebija nepieciešams un bija nedroši", izteicās izmeklētājs Nikola Stjuartsā.

Makrejs atgriezās no ceļojuma uz jūru, kad helikopters avarēja netālu no viņa mājām Lanarkā.

1995.gadā Makrejs kļuva par pirmo britu, kurš uzvarējis pasaules autorallija čempionātā. Savas karjeras laikā skotu pilots uzvarēja 25 pasaules čempionāta posmos un 42 reizes kāpa uz goda pjedestāla, pārstāvot "Subaru", "Ford" un "Citroen" rūpnīcas komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!