Pirmās formulas (F-1) čempionāta vadītājs Bērnijs Eklstons atzina, ka komandām būs pēdējā teikšana par to, vai tās piedalīsies Bahreinas „Grand Prix” izcīņā, vēsta interneta mājaslapa „telegraph.co.uk”.

Atgādinām, ka pagājušajā sezonā Bahreinas „Grand Prix” drošības apsvērumu dēļ tika atcelts, jo tobrīd valstī valdīja masu nemieri. Arī šobrīd valstī ir nemieri un vairākas komandas drošības apsvērumu dēļ nevēlas aizvadīt posmu Bahreinā.

Eklstons izteicās, ka komerciālu apsvērumu dēļ komandām vajadzētu aizvadīt šo posmu, taču viņš negrasās kādam piespiest to darīt.

„Mums nav tiesību cilvēkus piespiest uz turieni doties,” teica Eklstons. „Mēs nevaram teikt, ka viņiem obligāti ir jāstartē, lai arī nepiedalīšanās būtu mūsu vienošanās pārkāpums. Tomēr tas neko nemaina.”

Tikmēr komandu vadības cer, ka Starptautiskā Automobīļu federācija (FIA) rīkosies komandu interesēs, un posmu atcels arī šogad.

Eklstons un FIA prezidents Žans Tods gaidāmajā nedēļas nogalē, kad risināsies F-1 sezonas trešais posms – Ķīnas „Grad Prix”, pieņems galīgo lēmumu par Bahreinas posma norisi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!