Foto: Publicitātes foto
Latvijas pieredzējušie autosportisti Andris Dambis un Māris Saukāns, kas startē ar elektropiedziņas automašīnu "OSCar eO", trešdien izcīnīja 14.vietu rallijreida "Zīda ceļš" priekšpēdējā, ceturtajā posmā.

Kopvērtējumā tagad Dambis/Saukāns pakāpušies uz 29.vietu.

No citām Latvijas ekipāžām pēc ceturtā posma uz 20.vietu pakāpušies latvieši Māris Vilcāns un Daira Vilcāne ("Mitsubishi Pajero"), bet ar "OSCar" braucošie Toms Brants/Mārtiņš Tūters ("Unimotors") atrodas 40.pozīcijā.

Savukārt posmu nepabeidza ar Krievijas licenci startējošais Latvijas autosportists Aldis Vilcāns kopā ar ukraini Vladimiru Makarenko, kuri arī sacensībās piedalās ar "Mitsubishi Pajero" automašīnu.

Tāpat finišu nesasniedza divas Latvijas komandas "Re Autoclub" ekipāžas ar krieviem Antonu Meļņikovu un Antonu Nikolajevu ("Mitsubishi Pajero"), kā arī tēvu un dēlu Aleksandriem Terentjeviem ("Toyota Land Cruiser").

Kā ziņots, pasaulslavenais Somijas autorallija meistars Tonijs Gardemeisters pārī ar latviešu stūrmani Agri Pētersonu, kuri arī pārstāv "Re Autoclub" un brauc ar "Mitsubishi Pajero", no sacensībām bija spiesti izstāties trešdien soma traumas dēļ.

Saistībā ar traģiskajiem notikumiem Krasnodaras novadā, Krievijas dienvidos, kur spēcīgu lietusgāžu izraisīto postošo plūdu dēļ gājis bojā vismaz 171 cilvēks, rallijreida organizatori pieņēmuši lēmumu atcelt sacensību pēdējo posmu, kuram piektdien bija jānoslēdzas Gelendžikā.

Līdz ar to šāgada rallijreids "Zīda ceļš" noslēgsies ceturtdien Maikopā.

"Zīda ceļš" notiek ceturto gadu pēc kārtas, un šajā laikā tās kļuvušas par respektablām un pazīstamām sacensībām, kurās piedalās pasaules vadošās komandas un rallijreidu profesionāļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!