"Ducati" ir apstirpinājuši, ka Valentīno Rosi pametīs komandu 2012.gada sezonas izskaņā.

Rosi pievienojās leģenārai itāļu kompānijai 2011.gada sezonas sākumā un par šo apvienošanos jau sen bija sapņojuši visi itāļu moto sporta līdzjutēji un "Ducati" markas piekritēji. Tomēr Rosi nespēja uzrādīt konkurētspējīgus rezultātus ar "Ducati" un šo divu sezonu laikā ir izcīnījis tikai divus goda pjedestālus.

Šobrīd Rosi ir astotā vietā MotoGP čempionāta kopvērtējumā un pats jau vairākkārt ir atzinis, ka pie šādas motocikla konkurētspējas līmeņa viņam rodas nopietnas motivācijas problēmas. Šodien "Ducati" komanda apstiprināja, ka Rosi, kura līgums ar vienību beidzas šīs sezonas izskaņā, nepaliks komandā uz 2013.gada sezonu.

Tagad pastāv ļoti liela iespējamība, ka septiņkārtējais pasaules čempions atgriezīsies "Yamaha" komandā un atkal kļūs par Horhes Lorenco komandas biedru. Turklāt šis paziņojums varētu būt gaidāms jau šīs dienas laikā.

Tikmēr "Ducati" komandā līgums uz 2013.gadu ir tikai Nikijam Heidenam un šobrīd kā reālākais kandidāts uz Rosi vietu itāļu komandā tiek minēts vēl viens itālietis – Andrea Doviciozo.

PAPILDINĀTS

Kā jau tika prognozēts, pāris stundas pēc "Ducati" paziņojuma sekoja "Yamaha" ziņa par to, ka Valentīno Rosi pievienosies japāņu komandai uz 2013.gada sezonu.

"Yamaha" sastāvā Rosi aizvadīja ļoti veiksmīgu savu karjeras posmu, kas pārejot no "Honda" spēja jau pirmajā sezonā 2004.gadā izcīnīt čempiona titulu. Vēlāk Rosi "Yamaha" sastāvā izcīnīja titulus arī 2005., 2008. un 2009.gadā, kā arī kopā guva 46 uzvaras.

"Yamaha" sastāvā Rosi komandas biedrs atkal būs Horhe Lorenco, ar kuru abi kopā startēja jau 2009. un 2010.gadā. Valentīno Rosi ir parakstījis divu gadu līgumu ar "Yamaha" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!