Latvijas motokrosa izlase svētdien izcīnīja 14.vietu pasaules Nāciju kausa izcīņā.

MX2 klasē Roberts Justs pirmajā braucienā pēc starta izvirzījās 13.vietā, tomēr nespēja šo pozīciju noturēt un pēc 15 brauktām minūtēm bija atkritis uz 22.pozīciju. Līdz finišam situācija strauji nemainījās un viņš finišēja 22.vietā.

Tikmēr prestižākajā MX1 klasē Latvijas pārstāvis Dāvis Ivanovs gandrīz visu pirmo braucienu atradās kopvērtējuma beigu daļā un ierindojās 28.vietā 38 sportistu konkurencē.

Otrā brauciena starts latviešiem bija neveiksmīgāks, tomēr Justs bija starp 25 labākajiem. Pēc nobrauktām piecām minūtēm viņš piedzīvoja kritienu, atkrītot uz pašām kopvērtējuma beigām. Pēdējos apļos Justs aktīvi kāpās augstāk, apsteidzot arī "Open" klasē startējušo Lauri Freibergu un finišējot 24.vietā.

Savukārt Freibergs lielāko daļu brauciena cīnījās par vietu labāko trīsdesmitniekā, tomēr beigās pakāpās vēl pāris vietu augstāk un ierindojās 26.vietā.

Otrā brauciena uzvarētājs Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kurš ir šī gada pasaules čempions MX2 klasē, savu tuvāko sekotāju igauni Tanelu Leoku apsteidza par gandrīz minūti.

Trešajā braucienā Freibergs pēc starta bija labāko divdesmitniekā, tomēr lielāko daļu brauciena viņš atradās 23.pozīcijā, bet finišu sasniedza 20.vietā. Savukārt Ivanovs gandrīz visu braucienu aizvadīja trešā desmita otrajā pusē, finišējot 28.pozīcijā.

Galvgalī ar nepacietību tika gaidīta cīņa starp MX1 un MX2 klašu čempioniem Antonio Kairoli no Itālijas un Herlingsu, taču pirmajā aplī Herlingss atradās vien 28.pozīcijā. Tomēr ātri vien tikko 18. dzimšanas dienu nosvinējušais Herlingss pakāpās līdz otrajai vietai un finišā vien pavisam nedaudz zaudēja Kairoli.

Kopvērtējumā pirmo reizi vēsturē par čempionvienību ar 25 punktiem kļuva Vācija, kurai vien četrus punktus zaudēja Beļģija, bet trešā bija ASV. Savukārt Latvija ar 120 punktiem izcīnīja 14.vietu.

Augstajā septītajā vietā tikmēr ierindojās Igaunijas izlase.

Savukārt MX1 klases ieskaitē Ivanovs ieņēma 16.vietu, Justs ierindojās augstajā devītajā vietā MX2 klasē, bet "Open" klasē Freibergs palika 12.pozīcijā. Jāizceļ, ka otro vietu "Open" klases ieskaitē izcīnīja Leoks.

Kā ziņots, sestdien notikušajās kvalifikācijas sacensībās Latvijas izlase uzrādīja 16.labāko rezultātu, kvalificējoties A finālam.

Ivanovs un Freibergs Latvijas izlases sastāvā tika apstiprināti tikai šonedēļ, jo galvenie pretendenti uz šīm vietām iedzīvojās savainojumos.

Sākotnēji bija plānots, ka MX1 klasē Latviju pārstāvēs Matīss Karro, bet MX2 un "Open" klasēs startēs attiecīgi brāļi Roberts un Augusts Justi.

Septembra sākumā kļuva zināms, ka smagu traumu ārstējošā Karro vietā izlasē iekļauts Dāvis Līvs, tomēr viņš jau vairāk nekā nedēļu ārstē smagu pleca traumu, kuras dēļ sezona sportistam ir beigusies. Savukārt aizvadītajā nedēļas nogalē traumas dēļ no sastāva izkrita arī A.Justs, kurš pasaules čempionāta posmā Vācijā startā iedzīvojās atslēgas kaula lūzumā.

Vēl pirmdienas rītā bija plānots, ka sacensībās piedalīsies jaunais Kārlis Sabulis, tomēr viņš tika aizstāts ar Freibergu, turklāt veterānam tika piešķirts A.Justa motocikls, ar ko šogad braukts pasaules čempionātā MX1 klasē.

Pagājušajā gadā Latviju pasaules Nāciju kausā pārstāvēja Freibergs (MX1), Ivanovs (MX2) un Ivo Šteinbergs (MX3), ieņemot 22.vietu.

Kā ziņots, arī Šteinbergs traumas dēļ šogad nevar braukt jau ilgāku laiku. Tāpat šī sezona priekšlaicīgi noslēgusies vēl vairākiem spēcīgākajiem Latvijas motokrosistiem, kas būtu bijuši reāli pretendenti uz startu Nāciju kausā.

Jau vēstīts, ka 2014.gadā prestižais pasaules Nāciju kauss motokrosā risināsies Ķeguma trasē "Zelta zirgs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!