Foto: Publicitātes foto
Latvijas autosportisti Reinis Nitišs un Māris Ločmelis svētdien Centrāleiropas rallijkrosa čempionāta posmā Čehijā izcīnīja uzvaras savās klasēs.

Pirmajos divos ”Super 1600” klases kvalifikācijas braucienos Nitišs, kurš startēja ar jauniegādāto ”Renault Clio”, finišēja trešajā un otrajā vietā, bet trešajā kvalifikācijas braucienā viņš palika nepārspēts, izcīnot pirmo starta vietu A finālā. Finālā viņš saglabāja līderpozīciju un izcīnīja drošu uzvaru posmā.

Tikmēr ”SuperNationals” ieskaitē startēja Ločmelis un Mārtiņš Porietis. Gan Ločmelis, gan Porietis kvalifikācijā nespēja nodrošināt vietu A finālā, tāpēc abi startēja B finālā. B finālā uzvaru izcīnīja Ločmelis, tādējādi nodrošinot vietu A finālā, bet Porietis brauciena gaitā piedzīvoja ātrumkārbas defektu un izstājās.

Finālā Ločmelis no starta aizbrauca ceturtajā vietā, un ar veiksmīgi izvēlētu taktiku un meistarīgu braukšanu atlikušajos apļos apsteidza priekšā esošos braucējus, arī pazīstamo čehu braucēju Romānu Častoralu, izcīnot sensacionālu uzvaru šajā posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!