Foto: EPA/LETA

Pēc otrās vietas izcīnīšanas pasaules motošosejas čempionāta priekšpēdējā, 17.posmā - Austrālijas "Grand Prix" izcīņā - svētdien par divkārtēju pasaules čempionu prestižākajā "MotoGP" klasē kļuva spānis Horhe Lorenso no "Yamaha Factory" komandas.

Uzvaru šajā posmā izcīnīja pagājušā gada pasaules čempions Keisijs Stouners ("Repsol Honda"), kurš bija sacensību mājinieks, bet Lorenso ar otro vietu bija pilnībā pietiekoši, lai nodrošinātu sev otro pasaules čempiona titulu šajā klasē.

Stouners, kurš šīs sezonas beigās noslēgs savu lielisko karjeru, Austrālijas "Grand Prix" uzvarēja sesto gadu pēc kārtas.

Savukārt Lorenso pirmoreiz pasaules čempionātā uzvarēja 2010.gadā.

Kā ziņots, Stouneram augusta pēdējā dienā tika veikta labās potītes operācija, pēc kuras viņš izlaida trīs posmus, sacensībās atgriežoties pirms divām nedēļām Japānā. Pats Stouners izteicies, ka sacensībās atgriezies fiziski negatavs, tomēr viņš ļoti vēlējās piedalīties savā dzimtenē notiekošajā posmā.

Tikmēr trešo vietu sacensībās ieņēma brits Kals Krutčlovs no "Monster Yamaha" vienības.

Ceturtais šajā posmā finišēja Kutčlova komandas biedrs Andrea Dovicioso no Itālijas, kuram sekoja "Honda Gresini" vienības spāņu braucējs Alvaro Bautista un vācietis Štefans Bradls no "LCR Honda" komandas.

Savukārt vienīgais Lorenso konkurents uz uzvaru šī gada pasaules čempionāta kopvērtējumā spānis Danijs Pedrosa ("Repsol Honda") jau otrajā aplī piedzīvoja kritienu un izstājās no turpmākām sacensībām.

Vienu posmu pirms sezonas beigām čempionāta kopvērtējumā līderpozīciju ar 350 punktiem saglabāja Lorenso, kuram tagad 43 punktus zaudē Pedrosa. Savukārt trešajā vietā ar 238 punktiem joprojām atrodas Stouners.

Tāpat pasaules čempions svētdien kļuva zināms arī "Moto 2" klasē. Uzvaru kopvērtējumā garantēja "Catalunya Caixa Repsol" komandas spāņu braucējs Marks Markess, kurš līdz ar to nākamgad startēs "MotoGP" klases sacensībās.

Austrālijas "Grand Prix" izcīņā uzvarēja Markesa tautietis Pols Espargaro no "Tuenti Movil HP 40" vienības, bet pats Markess ieņēma trešo pozīciju.

Līdz ar to vienu posmu pirms sezonas beigām Markess kopvērtējumā tagad par 39 punktiem apsteidz savu tuvāko sekotāju Espargaro, bet atlikušajā posmā viens braucējs nevar izcīnīt vairāk par 25 punktiem.

Šī gada sezona noslēgsies ar Valensijas "Grand Prix" izcīņu 11.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!