Luisa Hamiltona cerības uz panākumiem nākotnē varētu būt pamatotas – viņa topošā komanda ”Mercedes” uz nākamo F1 sezonu ne tikai būvē pilnīgi jaunu formulu, bet arī gatavojas ievērojami palielināt budžetu.

Vācu laikraksts ”Bild” raksta, ka pēc Niko Rosberga uzvaras šogad Šanhajā un līguma parakstīšanu ar Luisu Hamiltonu, komanda uz 2013. gadu savu budžetu palielinās līdz aptuveni 200 miljoniem eiro, kas esot par 44 miljoniem lielāka summa nekā šosezon pieejamā.

”Uzraudzības padomes jaunā bosa Nikija Laudas pakļautībā taupības pasākumiem ir pienācis gals,” teikts laikrakstā.

Vienlaikus tiek piebilsts, ka F1 komandas budžeta palielināšana varētu likt samazināt ieguldījumus DTM čempionātā, kur nākošgad ”Mercedes” nometne, iespējams, startēs nevis ar astoņām, bet vairs tikai sešām mašīnām. ”Mercedes” informāciju vēl neapstiprina.

Otra labā ziņa Luisam Hamiltonam ir nesenie Nikija Laudas izteikumi telekanālam RTL. Lai gan vairums komandu jau domā par 2014. gadu, kad spēkā stāsies būtiskas izmaiņas tehniskajos noteikumos un nākamgad līdz ar to vairums startēs ar būtiski uzlabotām šī gada mašīnām, ”Mercedes” rīkosies radikāli.

”Mēs strādājam pie pilnīgi jaunas formulas, jo pašreizējā gluži vienkārši nav pietiekami ātra,” izteicās Lauda.

Lai gan Rosbegs triumfēja Ķīnas GP izcīņā, atnesot ”Mercedes” pirmo uzvaru jaunāko laiku F1 vēsturē, bet Mihaels Šūmahers bija ātrākais kvalifikācijā Monako, kopumā W03 modelis sevi nav pierādījis no labākās puses. Komanda Konstruktoru kausā ir tikai piektajā vietā, turklāt ir pamatots uztraukums, ka priekšā varētu tikt arī ”Sauber”.

Tāpat nav izslēgts, ka kopā ar ”Mercedes” paliks Mihaels Šūmahers, tiesa, vairs ne pilota lomā, bet kādā citā amatā. Viņš intervijā ”Sport Bild” atzinis, ka lēmums tikšot pieņemts pēc sarunām sezonas izskaņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!