Foto: Publicitātes attēli
18 gadus vecais latviešu autobraucējs Konstantīns Calko pagājušajā nedēļas nogalē Spānijā, kur norisinājās noslēdzošais "Radical Masters Euroseries" sacīkšu posms, ir izcīnījis čempiona titulu "Supersport" klasē, informēja komanda.

Calko šogad aizvadījis savu pirmo sezonu starptautiskajā "Radical Masters Euroseries" sacīkšu seriālā, kur startēja komandas "Speed Factory Racing Team" sastāvā. Uzvarot pēdējā posma abās sacīkstēs un apsteidzot savu tuvāko sekotāju no Lielbritānijas - Deividu Torburnu, Konstantīns Calko uzvarēja gan sacīkšu absolūtajā vērtējumā, gan savā "Supersport" klasē, kļūstot par Eiropas čempionu. Bez šī titula, Calko šosezon ir kļuvis arī par kausa ieguvēju Baltijas kartinga kausā.

Pirmajos divos posmos Konstantīns Calko "Radical Masters Euroseries" startēja kopā ar komandas biedru, pieredzējušo vācu sportistu, Tomasu Maidingeru. Taču trešajā posmā, pēc vācieša neveiksmīgi aizvadītā starta, tika nolemts, ka Calko turpmāko sezonu aizvadīs viens.

Latviešu sportists šogad ir aizvadījis septiņus posmus, kuri norisinājās septiņās dažādās Eiropas trasēs. Zināmākās no tām ir Pirmās formulas (F-1)kalendārā iekļautās Silverstonas trase Lielbritānijā un Spā-Frankošampas trase Beļģijā.

"Šī ir labākā sezona manā līdzšinējā autosportista karjerā. Sezonas sākumā mūsu mērķis bija iekļūt TOP3, taču rezultātā esam sasnieguši vairāk. Esmu daudz ieguvis un manai pieredzei starts šajā seriālā ir bijis ļoti nozīmīgs," atzina jaunais sportists.

Arī nākamajam gadam sportista mērķi ir tālejoši: "Nākamajā gadā plānojam kāpt uz augšu un startēt jaudīgākajā - Masters - klasē. Šajā klasē nākamajā sezonā ir lieliska galvenā balva – iespēja aizvadīt LMP (Le Mans Prototype) testus, kā arī piedalīties 24 stundu sacīkstēs Deitonā, Amerikā".

"Radical Masters Euroseries" ir FIA apstiprinātas starptautiska līmeņa izturības sacīkstes, kas norisinās Eiropā un kurās sportisti startē ar īpaši šīm sacīkstēm paredzētām "Radical" automašīnām. Atkarībā no automašīnas motora tilpuma, sportisti dalās divās klasēs - Masters (SR8 automašīnas) un Supersport (SR3 RS un SR5 automašīnas). Sporta automašīnas ir aprīkotas ar divām sēdvietām un ar katru auto pēc izvēles var startēt viens vai divi sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!