Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 2015.gada kalendārā tiks iekļauts arī Taizemes "Grand Prix" posms, kas risināsies naktī, ziņo "Wall Street Journal".

Paredzēts, ka sacīkstes notiks pilsētas ielās. Sacensību sarīkošanai nepieciešamā finansējuma lielāko daļu - 60 procentus - apņēmusies segt Taizemes valdība.

Sākotnējā informācija par to, ka nākotnē Taizemē varētu risināties F-1 sezonas posms, parādījās oktobra sākumā, kad Taizemes tūrisma un sporta ministrs Čumpols Silpa pauda pārliecību, ka jau 2014.gadā valsts varētu uzņemt F-1 sacensības.

Arī nākamajā sezonā F-1 čempionāts bieži viesosies Āzijas kontinentā, sacensībām notiekot Singapūrā, Malaizijā, Ķīnā, Dienvidkorejā, Japānā un Indijā. Turklāt arī Singapūrā pašlaik notiek tieši nakts sacīkste, kas tiek aizvadīta pilsētas ielās.

Jau ziņots, ka 2012.gada sezonas kopvērtējumā triumfēja vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas, bet otrais palika spānis Fernado Alonso no "Ferrari".

Sezonas noslēgumā Fetels izcīnīja 281 punktu un par trim punktiem apsteidza Alonso, kļūstot par visu laiku jaunāko F-1 trīskārtējo pasaules čempionu.

Vismaz trīs reizes pēc kārtas par pasaules čempionu F-1 vēsturē kļuvuši trīs sportisti - Fetels, Šūmahers un spānis Huans Manuels Fanhio.

Fetels pašlaik ir 25 gadus vecs. Alonso ir sešus gadus vecāks, un arī viņš uzvaras gadījumā būtu kļuvis par visu laiku jaunāko trīskārtējo čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!