Foto: Publicitātes foto
Pagājušajā nedēļas nogalē Sanktpēterburgas reģionā notiekošajās rallijreida sacensībās "Krievijas Baja – Ziemeļu Mežs 2013" starptautisko Latvijas komandu "RE Autoclub" pārstāvošais somu pilots Jouni Ampuja izcīnīja otro vietu, informē komandas preses dienests.

Pasaulslavenais WRC pilots Harijs Rovanpera, arī pārstāvot "RE Autoclub" komandu, 9.vietā. Savukārt komandas ilggadējais krievijas pilots Aleksandrs Terentjevs ierindojās 20.vietā.

Sacensībās uz starta estakādes kāpa 43 ekipāžas no Krievijas, Somijas, Latvijas un Ukrainas, finišēja – 28. Kopsummā sacensību dalībniekiem bija jāpieveic 306.79km gara trase, kura, kā atzina paši dalībnieki, tehniski bija ļoti sarežģīta, ātrumposmos bija iespaidīgi trampalīni un ārkārtīgi daudz asu līkumu.

Pēc pirmajā dienā aizvadītā 5.23 km prologa Harijs Rovanpera ar savu stūrmani Jouni Neri kopvērtējumā ieņēma dalītu 2.vietu, par sešām sekundēm atpaliekot no "G-Force Motorsport" komandas sportista Vladimira Vasiļjeva, kurš ir 2012.gada FIA Pasaules kausa rallijreidos uzvarētājs komandu klasē. Rovanpera 2.vietu dalīja ar Krievijas sportistu Jevgēņiju Firsovu ("REK" komanda, "Nissan Datsun"). Savukārt piektajā vietā ierindojās otra "RE Autoclub" ekipāža, kuru pilotēja Juha Kankunena braukšanas akadēmijas galvenais instruktors Jouni Ampuja ar savu stūrmani Tapio Suominenu, no Rovanperas un Firsova ekipāžām atpaliekot tikai par 1,4 sekundi.


Otrajā dienā visiem dalībniekiem bija jāveic nedaudz vairāk kā 300 km gari sacensību ātrumposmi, kuru laikā no sacensību trases izstājās 15 ekipāžas. Rezultātā Jouni Ampuja/Tapio Suominens ("Mitsubishi Pajero MPR96") ierindojās augstajā 2.vietā, par 5,54 minūtēm atpaliekot no sacensību līdera Vladimira Vasiļjeva vadītās "G-Force proto" ekipāžas.

"Man personīgi šīs bija pirmās rallijreida sacensības, tāpēc pirms starta pat īsti nezināju, ko sagaidīt! WRC automašīnas tehniski ir citādas, līdz ar to arī braukšanas stils atšķiras. Neskatoties uz to, sestdienas pirmajā ātrumposmā pat izdevās uzrādīt sacensību labāko laiku. Diemžēl automašīnai radās tehniska rakstura problēmas, kuru rezultātā sākotnēji zaudējām trešo un tad vēl divus pārnesumus. Bet par spīti visam tomēr izdevās finišēt kā otrajiem un esmu apmierināts ar rezultātu!" saka Jouni Ampuja.

"Krievijas Baja – Ziemeļu mežs 2013" pēc divu gadu pārtraukuma ne tikai atklāja Krievijas rallijreida čempionāta jauno sezonu, bet arī šogad atjaunoti pretendē uz vietu FIA Pasaules kausa 2014. gada kalendārā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!