Foto: Publicitātes foto

"Lotus" F-1 komandas vadība ieteikusi franču pilotam Romēnam Grožānam šosezon izvairīties no avārijām, raksta britu prese.

"F-1 ir smags bizness un mēs noteikti nevaram atļauties vēl vienu tādu gadu kā iepriekšējais," norāda "Lotus" komandas direktors Ērijs Buijē. "Mēs gribētu, lai Grožāns parāda, sauksim to tā - briedumu. Es labāk gribētu, lai viņš finišē ceturtais nekā cenšas būt otrais un avarē."

2012.gada sezonā franču pilots izraisīja vai iesaistījās astoņās avārijās, par ko saņēma arī diskvalifikāciju uz vienu posmu. Grožāns gan 10 posmos no 19 bija ātrāks par savu komandas biedru Kimi Raikonenu kvalifikācijā, taču Raikonens sezonas laikā sakrāja 207 punktus, kamēr Grožāns avāriju dēļ tikai 96. Sezonas kopvērtējumā Raikonens ieņēma trešo vietu pilotu vērtējumā, bet Grožāns - astoto.

Komandas otrā pilota vārdu "Lotus" nenosauca līdz pat pagājušā gada decembrim, un Buijē atzīst, ka tas bijis audzināšanas nolūkos.

"Mēs pilnībā sapratām, kas netika izdarīts pareizi, bet mums vajadzēja, lai to saprot arī pats pilots," intervijā BBC Sport saka "Lotus" komandas vadītājs. "Ja tu neapzinies problēmu, tu to nevari izlabot."

Buijē gan arī norāda, ka Grožānu iespaidojusi "Renault" rīcība, 2009. gadā pēc pirmās sezonas puses atbrīvot viņu no komandas. "Šī Grožānam bija morāla trauma un viņš visiem gribēja pierādīt, ka ir pelnījis būt F-1," saka Buijē. "Viņš ir talantīgs, taču ar to sagādāja sev nevajadzīgu papildus stresu. Grožāns nav vainojams 2012. gada sezonas iznākumā. Daudzi čempioni karjeras sākumā cīnījušies ar problēmām. Ja Romēnam ir čempiona raksturs, viņš tiks galā ar sevi un šosezon parādīs labāko, uz ko ir spējīgs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!