Foto: AFP/Scanpix
Pēc šausminošās avārijas pagājušā gada vasarā, kad spāņu pilote Marija de Viljota guva smagas galvas traumas un zaudēja labo aci, viņai ir atļauts atkal sēsties pie stūres, raksta "BBC Sport".

De Viljota avarēja, Kembridžšīras trasē testējot "Marussia" formulu.

"Pagājušonedēļ saņēmu atļauju atgriezties pie auto vadīšanas," atklāj 33 gadus vecā spāniete. "Distances es jau tagad varu noteikt ļoti labi un ir sajūta, it kā nekas nebūtu noticis. Sākumā bija grūti tik galā ar pavisam ikdienišķām lietām, piemēram, noķert pamestas atslēgas vai paņemt ūdens glāzi, bet tagad situācija ir krietni uzlabojusies."


Neskatoties uz smago pieredzi, bijušā F-1 pilota Emīlio de Viljotas meita nav atmetusi domu par autosportu. "Vislaimīgākā es jūtos pie automašīnas stūres. Man tā ļoti pietrūka," saka Marija. "Man nav nekādu nepatīkamu atmiņu attiecībā uz autosportu. Vienīgais, ko gribētu - lai testos un sacensībās būtu vēl vairāk uzlabota drošība. Es esmu gatava sadarboties ar tiem, kas strādā pie šā jautājuma, un esmu ļoti pateicīga visām komandām un pilotiem, kas mani atbalstīja pēc avārijas."

De Viljota avarēja, kad viņas vadītā formula, atgriežoties boksos, negaidīti paātrinājās un ietriecās smagajā mašīnā. Tobrīd spāņu pilote aizvadīja savu ceturto braucienu ar F-1 bolīdu. "Marussia" komanda un pilote noraidīja, ka avārijā būtu vainojami jebkādi formulas tehniski defekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!