Foto: Publicitātes foto

Bijušais pasaules rallija čempions Peters Solbergs ir pilnībā gatavs debijai Eiropas rallijkrosa čempionātā, kurā startēs ar unikālu automobili, vēsta "Petter Solber RX Team".

Jau ziņojām, ka Solbergs, neatradis iespēju turpināt startēt pasaules rallija čempionātā (WRC), nolēma pievērsties rallijkrosam un piedalīsies Eiropas meistarsacīkstēs (EČ) ar jaunuzbūvētu "Citroen DS3" automobili.

Rekordātrā laikā, divās nedēļās, tika uzbūvēts unikāls auto, ar ko pieredzējušais norvēģu pilots aprīļa pirmajās brīvdienās startēs pirmajā EČ posmā Anglijā. Automašīnas būvēšanā pielietoti arī pilnībā jauni un oriģināli risinājumi, izmantojot pēc iespējas vairāk vieglu materiālu un oglekļškierdu un pielāgojot to konkrētās automašīnas un braucēja prasībām. 600 zirgspēku dzinējs būvējis britu inženieris Džulians Godfrijs. Pats Solbergs, inženieri un mehāniķi strādājuši pa 17 stundām dienā un daži pat nakšņojuši darbnīcā, lai varētu darbus pabeigt ātrāk.


"Bija svarīgi sagatavot auto tieši tādu, kā mēs gribējām, iekams doties uz testiem," saka 38 gadus vecais pilots. "Man ir paveicies, ka strādāju kopā ar tik fantastisku komandu!"

Tagad Solbergs Francijā, netālu no Parīzes, aizvada testu sesiju, tad dosies uz Angliju, kur Lidenhilā Lieldienās notiks pirmais Eiropas rallijkrosa čempionāta posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!