Foto: Publicitātes foto

Pasaules rallija čempionāta (WRC) ceturtajā posmā, Portugāles rallijā pēc pirmās sacensību dienas līderpozīcijā nostiprinājies francūzis Sebastjens Ožjērs ("Volkswagen"), taču tikai 4,4 sekundes no viņa atpaliek spānis Dani Sordo ("Citroen").

Pirmajā sacensību dienā ekipāžām bija jāveic pieci ātrumposmi, no kuriem pēdējais bija Lisabonas ielās. Dienas iesākumā netrūka dramatisku brīžu - vispirms no rallija ar iespaidīgu avāriju izstājās tā brīža līderis Madss Ostbergs, bet polim Robertam Kubicam, kuram šis ir pirmais grants rallijs mūžā, beidzās rezerves riteņi un viņš izstājās, sasniedzis otro vietu WRC2 klases ieskaitē.

Tikmēr rallija vadībā pēc Ostberga avārijas atgriezās pirmā ātrumposma uzvarētājs Ožjērs, bet viņam negaidīti nopietnu konkurenci izrāda spānis Dani Sordo, un 4,4 sekundes, kas pēc pirmās sacensību dienas šķir līderus, ir viena no mazākajām laika atstarpēm, kas pēdējā laikā redzēta WRC sacensībās.

Trešo vietu saglabājis soms Jari-Mati Latvala ("Volkswagen"), bet "Citroen" komandas nosacītais līderis Miko Hirvonens ir ceturtais. Pēc Ostberga izstāšanās ātrākais no "Qatar M-Sport WRT" komandas pilotiem ir jaunais beļģis Tjerī Nevils, kurš atrodas piektajā pozīcijā, par 46 sekundēm apsteidzot savu pieredzējušāko komandas biedru Jevgeņiju Novikovu. Labāko desmitnieku noslēdz Nasers Al-Atija ("Citroen"), čehs Martins Prokops ("Jipocar Czech National Team"), polis Mihals Koscjuško ("Lotos Team WRC") un holandietis Deniss Kujperss ("Qatar M-Sport WRT").

WRC2 ieskaitē līderpozīcijā atrodas soms Esapeka Lappi ("Škoda Fabia S2000"), bet FIA junioru pasaules čempionāta ieskaitē pēc pieciem ātrumposmiem līderis ir zviedrs Pontuss Tīdemands.

Igaunijas junioru ekipāža Sanders Parns/Kens Jerveoja jau pirmajā ātrumposmā kļūdījās, sabojājot riteni, kas viņiem liedza turpināt sacensības. Igauņi atgriezīsies rallijā sacensību otrajā dienā, izmantojot "rally 2" sistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!