Foto: AP/Scanpix
Spāņu jaunais motošosejas braucējs Marks Markess, piedaloties tikai otrajās sacensībās "MotoGP" klasē, svētdien bija ātrākais Amerikas "Grand Prix" izcīņā, kļūstot par visu laiku jaunāko sacensību uzvarētāju motošosejā prestižākajā motociklu klasē.

Markess sacensības uzsāka no "pole position", taču jau pirmajā līkumā viņu apsteidza komandas biedrs "Repsol Honda" rindās Dani Pedrosa. Sāncensība starp abiem komandas biedriem risinājās visu sacensību, bet izšķirošs bija Markesa apdzīšanas manevrs deviņus apļus pirms finiša. Savu pirmo vietu jaunais braucējs nosargāja un ierakstīja savu vārdu motošosejas sacensību vēstures grāmatā.

Pedrosa sacensībās finišēja otrais, bet trešais bija cits spānis Horhe Lorenso. Vēl sešiniekā iebrauca Kals Kručlovs, Štefans Bradls un Valentīno Rosi.

Pēc pasaules čempionāta diviem no 18 posmiem kopvērtējumā līderi ir Markess un Lorenso, kuriem ir pa 41 punktam, bet Pedrosa atpaliek par astoņiem punktiem. Pasaules čempionāta motošosejā nākamais posms 5.maijā notiks Spānijā, Heresā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!