Foto: Publicitātes foto

Čehs Jans Kopeckis ("Škoda Fabia S2000") triumfēja neparastajā Azoru salu rallijā, izcīnot trešo uzvaru šāgada Eiropas čempionātā.

Jau ziņojām, ka Azoru salu rallija otro dienu spēcīgi ietekmēja laika apstākļi, un tas pats turpinājās arī trešajā dienā - rīta cēlienā pirmajos četros ātrumposmos biezā migla un izmirkusī trase nebūt neatviegloja pilotiem un stūrmaņiem darbu un ātrumposmu finišā tikai retais braucējs nesūdzējās par miglu, kurā redzamība bijusi ap 10 metriem.

Pēcpusdienā debesis noskaidrojās un pēdējos trīs šā rallija ātrumposmus ekipāžas veica jau daudz labākos apstākļos. No septiņiem posmiem piecos uzvarēja Kopeckis, nostiprinot savu līderpozīciju kopvērtējumā. Taču viņa pārsvars pār otrās vietas ieguvēju īru Kreigu Brīnu ("Peugeot 207 S2000") rallija finišā bija tikai 32,2 sekundes, kas nozīmē, ka līdz pat sacensību beigām čehu pilots nevarēja būt drošs par savu uzvaru. Turklāt bija jātiek galā arī ar nepatīkamajām atmiņām par smago avāriju, ko Azoru salu rallijā Kopeckis piedzīvoja 2010. gadā tajā ātrumposmā, kas šogad bija pēdējais šajās sacīkstēs.

"Esmu ļoti laimīgs, jo šī ir mana pirmā uzvara grants rallijā," pēc finiša teica Kopeckis. "Centos nedomāt par to līkumu, kurā es [pirms diviem gadiem] avarēju, bet, kad pabraucu tam garām teicu sev "ok, tas nu ir garām" un nākamajā līkumā gandrīz izslīdēju no trases. Labāk laikam ir nedomāt par šādām lietām."


Pirmais rallija līderis, bijušais F-1 pilots Roberts Kubica ("Citroen DS3 RRC"), kā zināms, daudz laika pazaudēja pirmajā rallija dienā, kad trasē sākās spēcīgs lietus un sjapjā, dubļainā trase poļu pilotam, kuram šis bija tikai otrai sgrants rallijs mūžā, bija par smagu. Turklāt viņš vēl arī avarēja un nopelnīja vienu soda minūti, kas poli atmeta uz sesto pozīciju. Rallija pēdējā dienā valdošā migla arī neatviegloja Kubicam dzīvi, un ralliju viņš tā arī noslēdza sestajā vietā.

Kopeckis, kurš izlaida otro ERČ posmu Latvijā, "Rally Liepāja-Ventspils", uzvarējis pārējos trijos aizvadītājos posmos, un meistarsacīkšu kopvērtējumā ir sakrājis 115 punkus. Otrais ar 88 punktiem ir Kreigs Brīns, trešais - Latvijas posma uzvarētājs Jari Ketomā (39 punkti).

Nākamais ERČ posms, Korsikas rallijs, notiks maija vidū.

ERČ ceturtā posma, Azoru salu rallija rezultāti:

1. Jans Kopeckis (Čehija, "Škoda Fabia S2000") - 2:24:30.9
2. Kreigs Brīns (Īrija, "Peugeot 207 S2000") +32.2 sek.
3. Rikardu Mura (Portugāle, "Škoda Fabia S2000") +58.8 sek.
4. Bruno Magalešs (Portugāle, "Peugeot 207 S2000") +2:37.6
5. Žeremijs Ansjans (Francija, "Peugeot 207 S2000") +3:27.4
6. Roberts Kubica (Polija, "Citroën DS3 RRC") +9:19.1
7. Alesandro Brusketa (Itālija, "Subaru Impreza R4 STi") +14:57.4
8. Luišs Migels Regu (Portugāle, "Mitsubishi Lancer Evo IX") +16:36.0
9. Antonīns Tlustaks (Francija, "Škoda Fabia S2000") +17:42.1
10. Marko Tempestīni (Rumānija, "Subaru Impreza R4 STi") +18:10.6

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!