Foto: AFP/Scanpix

Bijušais F-1 pilots Gerhards Bergers apšauba to, ka soms Kimi Raikonens ("Lotus") šogad varētu izcīnīt F-1 čempiona titulu, raksta vācu prese.

"Kimi šobrīd ir ļoti labs bolīds, taču "Lotus" komandai nav tik spēcīga finansiālā bāze, lai konkurētu ar "Red Bull" un "Ferrari" visa gada garumā," norāda Bergers intervijā izdevumam "Auto Motor und Sport". "Kimi konkurentiem liks just diskomfortu, uzvarēs atsevišķos posmos, taču necīnīsies par titulu."

Tāpat austriešu pilots uzskata, ka daudz aprunātā situācija ar riepām ir visiem vienāda, lai gan nenoliedz, ka problēma pastāv. "Riepu saglabāšana vienmēr ir bijusi problēma, turklāt visiem, bet, iespējams, kādreiz tā nebija tik izteikta," saka Bergers. "No otras puses, nav jēgas ieguldīt miljonus formulas un dzinēju attīstībā, ja visu nosaka riepu darbība. Un ja uzvar tas, kurš vislabāk prot saglabāt riepas, tad tā jau ir nopietna problēma. Taču viss, iespējams, tiek pārspīlēts. Es uzskatu, ka prātīgāk būtu bijis turpināt izmantot pagājušā gada modeļa riepas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!