Foto: AFP/Scanpix

F-1 komandas ir piekritušas modernizēt sodu sistēmu par pilotu pārkāpumiem sacensībās, ziņo vācu prese.

Septiņas no 11 esošajām F-1 komandām ir izteikušas atbalstu jaunajās sodu sistēmas modernizācijas plānam, ko drīzumā varētu ieviest sacensībās, raksta "Auto Motor und Sport".

Jaunā sodu sistēma paredz, ka, sakrājot 12 soda punktus, pilotam būs jāizlaiž viens "Grand Prix" posms. "Visdārgāk" pilotiem izmaksās diskvalifikācija uz vienu sacīksti - 5 punktus; par ātruma pārsniegšanu vairāk kā par 20 km/h - trīs soda punkti.

Trīs soda punktus piešķirs arī par bīstamas avārijas izraisīšanu un melno karogu ignorēšanu. Ar diviem soda punktiem tiks "prēmēti" šādi pārkāpumi - atļautā ātruma pārsniegšana par 10 - 20 km/h;sacīkšu incidenta izraisīšana, kura rezultātā konkurentam ir jāizbrauc no trases; avārijas izraisīšana; bīstama pretinieka bloķēšana; ātruma pārsniegšana dzelteno un sarkano karogu režīmā; falšstarts; zilo karogu ignorēšana; drošības mašīnas apdzīšana; bīstama izbraukšana no pitstopa;kvalifikācijas svēršanas procedūras ignorēšana.

Vienu soda punktu piešķirts par sekojošiem pārkāpumiem - pilotu brīfinga kavējums vai neierašanās uz to; ātruma pārsniegšana līdz 10 km/h; cita bolīda bloķēšana; pretinieka izstumšana ārpus trases; priekšrocību iegūšana, saīsinot trasi; baltās līnijas šķērsošana, izbraucot no boksu celiņa; sarkanā signāla ignorēšana boksu celiņā; konkurenta apdzīšana aiz drošības automašīnas un distances neievērošana aiz drošības mašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!