Foto: Publicitātes foto

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" pasaules autorallija čempionāta (WRC) attīstības labad piekritis apturēt savas sacīkšu mašīnas attīstīšanu, vēsta "Autosport.com".

Šāds solis sperts, lai nodrošinātu, ka arī nākamajā WRC sezonā sacensībās piedalītos "Citroen" un "M-Sport" komandas.

Visām trim minētajām komandām 2014.gadā jāievieš jaunās paaudzes sacīkšu mašīnas, bet tam nepieciešamās izmaksas ar lielu varbūtību nozīmētu "M-Sport" komandas bankrotu. Zinot šādu lietu kārtību, "Volkswagen" aktīvi lobē Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA), lai arī nākamajā sezonā komandām būtu atļauts startēt WRC ar šīs sezonas prasībām un sacīkšu mašīnu regulējumiem.

"Volkswagen" komandas vadības paziņojumā uzsvērts, ka galvenais šajā situācijā ir kalpot par labu kopējām WRC interesēm, saglabājot maksimāli pievilcīgu un kuplu komandu pārstāvniecību. "Volkswagen" ir gatavi šādi rīkoties, kaut apzinās, ka pašreizējo sacīkšu mašīnu prasību saglabāšana var nodarīt jūtamu kaitējumu vienības izredzēm dominēt čempionātā.

Šosezon "Volkswagen" WRC čempionātā piedzīvo savu atgriešanos, bet komandas piloti Sebastjans Ožjērs no Francijas un Jari-Mati Latvala no Somijas pa abiem uzvarējuši četros no sešiem līdz šim aizvadītajiem posmiem. Darbs pie jaunā komandas "Polo R WRC" sacīkšu mašīnas modeļa jau ir ticis sākts.

Pēc komandas lēmuma apturēt jaunās sacīkšu mašīnas attīstīšanu, tā savu dienasgaismu ieraudzīs ne ātrāk kā 2015.gada sezonā.

"M-Sport" un "Citroen" komandas jau paguvušas apsveikt "Volkswagen" vienības rīcību.

Tiek vēstīts, ka FIA pārstāvji balsojumā ir piekrituši iesaldēt jaunās sacīkšu mašīnu prasības līdz nākamās sezonas beigām.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem pārliecinošā līderpozīcijā ar 126 punktiem atrodas Ožērs, otrais ar 74 punktiem ir Latvala, bet trešais ar 68 punktiem ir deviņkārtējais pasaules čempions Sebastjans Lēbs no Francijas, kurš brauc ar "Citroen", tomēr šosezon nestartē visos posmos.

Šosezon WRC čempionātā paredzēti 13 posmi, no kuriem pēdējais notiks novembrī Velsā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!