Foto: stock.xchng
Gatavojoties starptautiskajam rallijreidam "Zīda ceļš", treniņu sesijā tuksnesī Apvienotajos Arābu emirātos (AAE) bojā gājis pieredzējušais ukraiņu autosportists Vadims Ņesterčuks, ziņo aģentūra "Interfax".

Treniņu laikā Ņesterčuks ar vietējo stūrmani iestrēguši tuksnesī, jo mašīnu piemeklējušas tehniskas problēmas, un pilots devies uz tuvējo apdzīvoto vietu pēc palīdzības, taču karstuma dūriena un organisma atūdeņošanās dēļ gājis bojā. Par šo notikumu tiek veikta policijas izmeklēšana.

"Apstiprinām, ka AAE teritorijā 24.jūnijā bojā gājis ukraiņu autosportists Ņesterčuks. Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, nāve iestājusies organisma atūdeņošanās rezultātā," aģentūrai "Interfax" izteicās Ukrainas Iekšlietu ministrijas pārstāvis Jevgeņijs Perebijiniss. "Bojā gājušā tuvinieki ir informēti, un mēs gaidām policijas izmeklēšanas slēdzienu."

Ņesterčuks AAE gatavojies gaidāmajam rallijreidam "Zīda ceļš", kas jūlijā notiks Krievijā. Ukraiņu pilots pēc incidenta pie automašīnas atstājis stūrmani, aizsūtot treniņa organizatoriem GPS koordinātas no mašīnas atrašanās vietas, un pats devies uz tuvējo apdzīvoto vietu. Vēlāk no viņa vēlreiz tika saņemtas GPS koordinātas.

Treniņu organizatoru palīdzības dienests, saņemot GPS koordinātas, uzreiz devās palīgā, bet, ierodoties norādītajā vietā, atraduši Ņesterčuku jau mirušu. Otru ekipāžas locekli viņiem izdevies glābt.

Ņesterčuks bija pieredzējis rallijreidu dalībnieks, vairākkārt startējis Dakaras sacensībās, kā arī "Zīda ceļā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!