Foto: EPA/LETA

Pasaules motošosejas čempionāta prestižās "MotoGP" klases pašreizējais titula īpašnieks spānis Horhe Lorenso ceturtdien lauzis atslēgas kaulu un izlaidīs nākamo sacīkšu posmu Nīderlandē, apstiprinājuši sacensību organizatori.

Brīvo treniņu laikā Nīderlandes pilsētas Asenas trasē slapjos laika apstākļos Lorenso avarēja lielā ātrumā un lauzis kreiso atslēgas kaulu.

Treniņu pirmās sesijas laikā 26 gadus vecais spānis spēja uzrādīt labāko apļa laiku, taču otrajā sesijā "Yamaha Factory" motosportists trases 13.līkumā nenovaldīja savu motociklu, un negadījums beidzās ar kritienu pāri stūrei.

Pēc tam viņš spēja pats iekāpt ātrās medicīniskās palīdzības automašīnā, kur tika aprūpēta gūtā trauma.

Portāls "Autosport.com" vēsta, ka Lorenso dosies uz Spānijas pilsētu Barselonu, lai piektdien veiktu operāciju.

Nepiedalīšanās sestdienas posmā spāņu motosportistam ir liela vilšanās, jo viņš cerēja uz trešo uzvaru šā gada sacensībās pēc kārtas. Lorenso jau bija uzvarējis Spānijas un Itālijas posmos.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešām sacīkstēm pie 123 punktiem ticis spānis Danijs Pedrosa ("Repsol Honda"), bet Lorenso viņam zaudē tikai septiņus punktus. Savukārt trešajā pozīcijā ar 93 punktiem nostiprinājies vēl viens spānis Marks Markess ("Repsol Honda").

Šosezon "MotoGP" klasē paredzētas 18 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Spānijā.

Pēc pagājušās sezonas karjeru noslēdza divkārtējais pasaules čempions Keisijs Stouners no Austrālijas, tikmēr Lorenso pērn kļuva par divkārtēju pasaules čempionu. Pirmoreiz viņš titulu izcīnīja 2010.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!