Foto: Publicitātes foto

Pieredzējušais somu pilots Jari-Mati Latvala gaidāmajā "auto24 Rally Estonia" startēs ar īrētu "Audi Quattro" un ir apņēmies samēroties spēkiem ar moderniem rallija auto.

"Kā zināms, esmu nomainījis WRC komandu, tāpēc vajadzēja izvēlēties arī citu mašīnu vēsturiskajam "auto24 Rally Estonia" rallijam," trešdien preses konferencē pavēstīja Latvala, kurš šosezon pārstāv "Volkswagen Racing" WRC komandu. "Sešus mēnešus meklēju atbilstošu auto, jo rallija "Audi Quattro" ir liels retums. Atradām to Itālijā, pie Andrea Viano, kurš startē Itālijas vēsturisko auto čempionātā."

Kā zināms, pagājušogad Latvala Igaunijas rallijā ar "Ford Escort" pārliecinoši uzvarēja vēsturisko auto ieskaitē.

"Šis ir pirmais pilnpiedziņas rallija "Audi", saukts par "ur-Quattro, kādreiz tas bija mans sapņu auto," smejas pilots. "Tas ir 1981./1982. gada specifikācijas automobilis, tehniski ļoti atšķirīgs no modernajām rallija mašīnām, tajā ir "normāls" sajūgs, antilags, visu laiku ir jātur augsti dzinēja apgriezieni, lai būtu vilce."

Rallija direktors Urmo Āva esot saderējis, ka Latvala ar šo auto spēs parādīt rezultātu, kas kopējā rallija ieskaitē viņu ierindotu labāko sešiniekā, un somu pilots nenoliedza, ka viņš to arī centīsies sasniegt. "Jā, es gribu braukt ātri, taču šis nav mans personīgais auto, tas ir izīrēts, un, ja kaut kas atgadīsies, man būs jāsedz zaudējumi," norāda Latvala. "Nebraukš, pārkāpjot savu un mašīnas limitu, taču centīšos būt pēc iespējas ātrs. Jāņem vērā arī pārējo rallija dalībnieku pieredze - te ir sapulcējušies spēcīgi braucēji. Ja iekļūšu TOP10, būs labi!"

Arī "Volkswagen Racing" komandai nekas neesot bijis pret Latvalas dalību"auto24 Rally Estonia", īpaši tāpēc, ka atrasts automobilis, kas pārstāv VW" grupu. "Kad izziņojām par startu Igaunijā ar šo auto, arī no manas komandas daudzi nāca klāt, daudz ko gribēja uzzināt, visi bija ļoti ieinteresēti," stāsta Latvala. "Šis tomēr ir mans brīvais laiks starp testiem un WRC sacensībām, un es gribēju to izmantot, lai atgrieztos Igaunijā, jo man pagājušogad ļoti iepatikās šis rallijs - ļoti laba organizācija, atmosfēra un ātrumposmi."

"auto24 Rally Estonia" ir Latvijas un Igaunijas, kā arī FIA Eiropas vēsturisko automobiļu rallija čempionāta posms. Tas risināsies šajā nedēļas nogalē, 19. un 20.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!