Foto: AFP/Scanpix

Oficiālo F-1 riepu piegādātāji "Pirelli" pirms gaidāmās Beļģijas "Grand Prix" izcīņas aicinājuši F-1 komandas rūpīgi izvēlēties sacensību stratēģiju, ziņo ārzemju mediji.

"Spā ir ne tikai kulta trase, bet arī viena no prasīgākajām pret riepām visā čempionātā," norāda "Pirelli" sporta nodaļas vadītājs Pols Hembrijs. "Pamatā uz riepu ir nepārtraukta slodze visa apļa garumā, turklāt kā vertikāla, kā "Eau Rouge" līkumā, tā horizontāla, kā "Blanchimont" līkumā. Reizēm riepas izjūt pārslodzi visos virzienos, kas nozīmīgi paaugstina prasības attiecībā uz tām."

"Komandu stratēģijai šādā sacīkstē ir jābūt pietiekami elastīgai," intervijā izdevumam "Autosport" saka Hembrijs. "Komandas Spā var izmantot visdažādākās taktiskās shēmas, kas ļauj iegūt pārsvaru pār konkurentiem, vai arī zaudēt to. Spā ir daudz vietu, kur veikt apdzīšanas manevrus, bet mūsu riepas, ko plānojam atvest uz šo posmu, ir izturīgas, kas apvienojumā ar trases ātrumu, var papildus palīdzēt komandām taktikas plānošanā."

Beļģijas "Grand Prix" posms notiks šajā nedēļas nogalē un būs pirmās F-1 čempionāta sacīkstes pēc vasaras pārtraukuma. Iepriekšējais posms, Ungārijas "Grand Prix", kā zināms, notika jūlija beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!