Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas rallija čempionāta (LRČ) septītā un priekšpēdējā posma, rallija "Kurzeme 2013" organizatori ir publiskojuši ātrumposmu kartes, kas nozīmē, ka līdzjutēji jau var sākt plānot savu nedēļas nogales maršrutu.

Rallija "Kurzeme" trasē šogad iekļauti labi zināmi, mazāk izmantoti un sakombinēti ātrumposmi. Sportistiem būs jāveic gan Tebras, gan Podnieku, gan Vecpils ātrumposmi vai to fragmenti.

Rallija programmu un ātrumposmu shēmas un aprakstus PDF formātā var apskatīt šeit.

Sacīkste rallistiem sāksies ar testa ātrumposmu 29. augusta vakarā, bet rallija starts tiks dots piektdienas pēcpusdienā plkst. 16:00 Liepājas ostas promenādē. Turpinot tradīciju, piektdien notiks arī nakts ātrumposmi.

Tā kā rallijs "Kurzeme" ir arī rallijsprinta čempionāta posms, pirmajā sacensību dienā kā pirmie startēs tieši rallijsprinta ieskaites dalībnieki. Rallija grafiks ir plānots, lai sprinta braucējiem nenāktos startēt nakts ātrumposmos. Pēc pēdējās rallijsprinta automašīnas trasē dosies drošības auto, kurai uzreiz sekos "nulles" un "lielā" rallija automašīnas.

Tās ekipāžas, kurām piektdien būs nācies piedzīvot izstāšanos, sestdien, 31. augustā, būs iespējams atgriezties sacensības pēc "Rally 2" principa. Rallija otrā diena sāksies plkst. 10:40 ar trīs ātrumposmiem Nīcas pievārtē. Otrajā sacensību dienā būs jāveic arī garākais - 31,9 km - šā rallij aātrumposms. Izturīgākie sacensību dalībnieki plkst. 19.00 pulcēsies Liepājas ostmalā, kur tos gaidīs vēl pēdējie 1,69 kilometri pa ostmalas ieliņām un promenādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!