Foto: Citroen Racing

Spāņu pilots Dani Sordo ("Citroen") aizvadītajā nedēļas nogalē triumfēja pasaules rallija čempionāta (WRC) devītajā posmā Vācijā, izcīnot savu pirmo WRC uzvaru.

Kā ziņojām, Vācijas rallija vadībā Sordo nonāca pēc tam, kad avarēja un uz septīto vietu noslīdēja tā brīža kopvērtējuma līderis soms Jari-Mati Latvala ("Volkswagen"), arī beļģis Tjerī Nevils ("M-Sport") pēc nelielām problēmām nespēja noturēt pirmo vietu, ko ieņēma spāņu pilots.

Pēdējā sacensību dienā ekipāžām bija jāaizvada tikai divi ātrumposmi, katrs gan 24,58 km garumā. Abu komandu pārstāvjiem acis bija kā piekaltas pie rezultātu tablo, sekojot abu ekipāžu rezultātiem tiešraides sistēmā, jo Sordo pārsvars pār Nevilu bija tikai 0,8 sekundes. Priekšpēdējā ātrumposma sākums labāk izdevās Nevilam, bet finišā spāņa pārsvars bija 2,2 sekundes, kas nozīmēja, ka pirms pēdējā Sordo pārsvars pār Nevilu bija jau trīs sekundes.

Pēdējā ātrumposmā četrus kilometrus pirms finiša rezultātu sistēma rādīja, ka abu ekipāžu rezultāti ir identiski, bet tad viens no pilotiem neizturēja spriedzi un kļūdījās - Tjerī Nevils pārsita riepu, nobrauca no ceļa un pazaudēja gandrīz minūti...

"Tas bija fantastiski - izcīnīt savu pirmo WRC uzvaru tik sīvā cīņā!" pēc finiša teica sajūsminātais Sordo. "Mums nebija izvēles, bija jācīnās līdz pirmajai kļūdai, un to šoreiz pieļāva Tjerī. Man neizdevās gluži labākais sākums šai rallijā, bet sacensību gaitā sniegumu uzlabojām. Tagad man ir pirmā WRC uzvara un es gribu vēl!"

Trešo vietu Vācijas rallijā izcīnīja Sordo komandas biedrs, sosm Miko Hirvonens.

Pēc Vācijas rallija kopvērtējuma līdera godu joprojām saglabā Sebastjens Ožjērs ("Volkswagen"), kuram bija iespēja šajās sacensībās priekšlaicīgi nodrošināt šāgad pasaules čempiona titulu. Otrais tagad ir Nevils, kurš no francūža atpaliek 75 punktus.

Vācijas rallija rezultāti:

Pasaules čempionāta kopvērtējums pēc deviņiem posmiem:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!