Foto: DELFI
Latvijas jaunais rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs svētdien izcīnīja uzvaru Eiropas čempionāta Francijas posmā, tādējādi nostiprinoties "Super 1600" klases kopvērtējuma līderpozīcijā.

Nitišs sestdien izcīnīja uzvaras abos kvalifikācijas braucienos, pēc pirmās dienas būdams līderis. Svētdien viņš turpināja pārliecinoši, uzvarot atlikušajos divos braucienos un pārliecinoši iekļūstot pusfinālā.

Arī pusfinālā jaunais latvietis bija neapturams, kur atkal viņš bija ātrākais. Savukārt finālā Nitišam uzvara nāca smagā cīņā ar Stīvenu Bosāru. Reinis Džokera aplī devās pēdējā apļa laikā, līdz ar to intriga cīņā par uzvaru saglabājās līdz pēdējiem pāris līkumiem, kur Džokera aplis pievienojas pamattrasei. Abi līderi bija gandrīz blakus, taču Nitišs nosedza pieredzējušā francūža uzbrukumus un sasniedza uzvaru. Trešais – cits francūzis Davids Olivjē.

Nitišam šī bija ceturtā uzvara šīs sezonas septiņos posmos. Panākums ļāvis ievērojami nostiprināties kopvērtējuma līderpozīcijā. Turklāt ieguvumu vēl iespaidīgāku padara konkurentu neveiksmes. Vicelīderis dānis Ulriks Linnemans kvalifikāciju noslēdza tikai 22. vietā, paliekot bez kopvērtējuma punktiem šajā posmā. Trešās vietas turētājs pirms šī posma krievs Ildars Rahmatuļins kvalifikāciju noslēdza trešajā vietā, taču pusfinālā neprata tikt trijniekā, paliekot bez fināla un daudziem punktiem. Ceturtās vietas īpašnieks zviedrs Eriks Farēns posmu noslēdza ar piekto vietu finālā. Provizoriskā situācija kopvērtējumā pēc Francijas posma: Nitšs 174 punkti, Rahmatuļins 148, Farēns 146, Linnemans 133, krievs Vadims Makarovs 101 punkts. Sezonā atlikuši divi posmi (septembrī Austrijā un Vācijā), bet punktu maksimums, ko var sasniegt vienā sacīkstē, ir 28, ko Francijā sasniedza Nitišs.

Tikmēr prestižajā "SuperCar" klasē par uzvarētāju otrajā posmā pēc kārtas kļuva Andreass Bekeruds, kurš sīvā cīņā finālā pārspēja Peteru Solbergu. Savukārt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa mājinieks Davī Ženē.

Tāpat "SuperCar" klasē debitēja deviņkārtējais WRC čempions Sebastjans Lēbs, kurš iekļuva pusfinālā, bet bija pirmais finālā neiekļuvušais braucējs.

Pēdējie divi čempionāta posmi notiks 14. un 15. septembrī Austrijā un 21. /22. septembrī Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!