Foto: Publicitātes foto
"ANB Autosports" komandas pilots Nauris Bruņinieks šo sezonu cer pabeigt uz "bronzas" nots, izcīnot trešo vietu Latvijas rallija čempionāta kopvērtējumā R2 klasē. Šo plānu piepildīšanos sekmēja arī trešā vieta klasē rallijā "Kurzeme 2013".

Par sajūtām pēc sarežģītā un smagā Liepājas rallija un plāniem uz sezonas noslēdzošo posmu, ralliju "Latvija" stāsta Nauris Bruņinieks.

Pirms šī rallija daudzi prognozēja, ka tu būsi viens no favorītiem par uzvaru R2 klasē. Kāds ir iemesls tam, ka tā arī neiesaistījies cīņā par uzvaru?
Pirms šī rallija biju ļoti labi noskaņojies un gatavs cīņai par uzvaru, taču diemžēl viss neizdevās, kā plānots. Jau pašā sākumā, gribot negribot, no iekšējā līdzsvara izsita ziņa par to, ka komandas biedrs un brālis Atis Bruņinieks ir piedzīvojis avāriju rallijsprinta 3. ātrumposmā. Šī ziņa pienāca tieši pirms pirmā ātrumposma starta un, teikšu godīgi, tas atstāja zināmu iespaidu.

Kas īsti notika ar Ati un kāds bija iemesls avārijai?
Precīzu iemeslu nevaru pateikt, jo to nevarēja pateikt arī pats Atis. Pirmkārt ir jāskatās "onborda" ieraksti varbūt tie varēs palīdzēt atbildēt uz šo jautājumu.

Vai sanāk, ka pēc ziņas par brāļa avāriju tu sacensību "norakstīji" jau pirms starta?
Tas atstāja iespaidu uz pirmajiem diviem ātrumposmiem. Pēc tam jau bija citas problēmas, par kurām domāt. Jau no pirmajiem kilometriem bija sajūta, ka mašīna neiet tik labi, kā vajadzētu, taču tieši tik daudz, lai to nejustu izteikti. Rezultātā es pat sāku apšaubīt savas sportiskās spējas un sagatavotību.

Kurā brīdī jūs sapratāt, ka pie vainas ir tehniskas problēmas un ar braukšanu viss ir kārtībā?
Pēdējā servisa parkā pirms pēdējiem trim ātrumposmiem izdomājām, kas varētu būt par vainu un problēmu novērsām. Faktiski, ja nebūtu šīs tehniskās problēmas, domāju, ka mēs būtu spējīgi pacīnīties ar klases uzvarētāju Ralfu Sirmaci.

Kas notika pēdējā pilsētas ātrumposmā?
Es jau pēc finiša radio intervijā teicu, ka tie jau nebūs brāļi Bruņinieki, ja nenodarīs kaut ko automašīnai. Pēdējā pilsētas ātrumposmā laicīgi neieraudzīju vietu, kur jāgriežas un sāku manevru par vēlu. Tādēļ arī iebraucu betona blokā, sabojājot automašīnas priekšpusi.

Ar kūpošiem riteņiem tomēr izdevās iebraukt finišā...
Jā, finišs ir finišs un izdevās dabūt punktus kopvērtējumā, neļaujot konkurentiem pārāk atrauties. Žēl, protams, ka beigas Kurzemes rallijam izvērtās šādas, bet priekšā ir vēl viens čempionāta posms.

Kādi komandai ir plāni pēdējam posmam rallijā "Latvija"?
Mans uzdevums ir beigt sezonu uz pozitīvas nots un ceru, ka izdosies labi sagatavoties, lai visiem būtu skaidrs, ka ar Bruņinieku ir jārēķinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!