Foto: F64
Nīderlandes braucēja Etjēna Baksa un latvieša Kaspara Stupeļa ekipāža svētdien izcīnīja otro vietu Šveicē notikušā pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem 12.posmā, bet Jānis Daiders ar jauno kantētāju Nikolā Misē no Francijas bija trešie.

Nīderlandes un Latvijas duets pirmajā braucienā finišēja pirmajā vietā, aiz sevis atstājot kopvērtējuma līdera beļģa Bena Adriansena ekipāžu. Savukārt otrajā braucienā viņi bija tikai ceturtie.

Savukārt Daiders ar Misē pirmajā braucienā bija ceturtie, bet otrajā viņiem izdevās par divām pozīcijām pakāpties.

Kā zināms, tikai pirms pāris dienām tika paziņots par Jāņa Daidera brāļa un kantētāja Laura pozitīvajām dopinga analīzēm, tāpēc latviešu ekipāža sarunājusi franču sportista palīdzību, bet šajā posmā augstus mērķus nav izvirzījis.

Tikmēr beļģis Jans Hendrikss ar latvieti Elviju Mucenieku pirmajā braucienā bija piektie, bet otrajā septītie, kas kopējā ieskaitē deva 6.vietu. Savukārt vēl viena Latvijas ekipāža Māris Rupeiks ar Haraldu Kurpnieku pirmajā braucienā bija devītie un otrajā - desmitie, kopējā vērtējumā ieņemot devīto vietu.

Čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā pēc 12 posmiem ar 540 punktiem joprojām atrodas Adriansena ekipāža, bet otrie ar 441 punktu ir Bakss un Stupelis. Daiders ar 387 punktiem atrodas trešajā vietā, bet Hendrikss un Mucenieks atrodas ceturtajā pozīcijā ar 359 punktu. Tikmēr Rupeiks/Kurpnieks ar 284 punktu joprojām ieņem sesto vietu.

Lai Adriansens kļūtu par pasaules čempionu, viņam atlikušajos divos posmos atlicis izcīnīt tikai vienu punktu.

Savukārt brāļi Arnolds un Gints Sīļi kopvērtējumā ar 32 punktiem ieņem 25.vietu, igaunis Tanels Rēsna un latvietis Ilvars Skūltāns ar 28 punktiem atrodas 27.pozīcijā, bet Modris Štelle un Artūrs Linters ar sešiem punktiem joprojām ieņem 44.vietu.

Kopumā čempionātā šosezon ieplānoti 14 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!