Foto: DELFI
Latvijas autosportists Reiniss Nitišs svētdien Vācijā ar sesto uzvaru sezonā noslēdza Eiropas rallijkrosa čempionātu "Super 1600" klasē.

Jau ziņots, ka pirms šī posma Nitišs bija nodrošinājis sev Eiropas čempiona titulu šajā klasē.

Reinis Nitišs sacensību pirmo dienu, kurā notika divi kvalifikācijas braucieni, noslēdza līderpozīcijā, sīvā cīņā uzvarot abos braucienos. Tomēr svētdien trešajā kvalifikācijas braucienu sērijā Nitišam izdevās sasniegt tikai devīto vietu, bet ceturtajā braucienā Nitišam sestais rezultāts.

Pusfinālā latvietim nācās startēt no ceturtās pozīcijas, taču viņš prata pakāpties līdz otrajai pozīcijai un iekļūt finālā. Finālā Nitišs startēja no trešās pozīcijas. Startā viņš pakāpās uz otro vietu, bet tad kontakta cīņā viņam izdevās apsteigt savu sīvāko konkurentu Ulriku Linemanu. Fināla brauciena turpinājumā Nitišs palielināja savu pārsvaru un svinēja sesto uzvaru sezonā.

Otrais "Super 1600" klasē finišēja krievs Timurs Šigabutdinovs, bet trešajā vietā ierindojās Linemans.

Tikmēr "SuperCar" klasē par čempionu otro gadu pēc kārtas kļuva krievs Timurs Timerzjanovs. Titulu viņš sev nodrošināja jau pirms pusfināla brauciena. Viņš arī izcīnīja uzvaru šajā posmā, kas Krievijas sportistam ir pirmā šajā sezonā. Aleksandrs Hvāls ierindojās otrajā vietā, bet Andreass Bakerluds bija trešais. Slavenais Peters Solbergs finālā startēja no pirmās rindas, taču viņš piedzīvoja avāriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!