Foto: Jānis Avotiņš

Otrdien no sporta kompleksa "333" ekspedīcija "Teen Spirit", kuras sastāvā ir Latvijas rallija čempions Andis Neikšāns, formulu pilots Haralds Šlēgelmilhs un operators Ivars Trautmanis, iesāka 15 tūkstošus kilometru tālu ceļojumu ar džipu uz Kambodžu.

Teen Spirit" komandas rīcībā ir "padzīvojis" "Land Rover Discovery" apvidus auto, kurš ir pielāgots garajam ceļām, taču tam nāksies piedzīvot nebūt ne vieglas dienas, ņemot vērā, ka puiši iecerējuši šķērsot Krieviju un Mongoliju, kas ar labiem ceļa apstākļiem nevar lepoties. Komanda "Facebook" savā lapā ir saņēmusi padomus no citiem Mongolijas apceļotājiem, kas vēsta - "mūsu asfalta ceļš (kas bija ļoti bedrains) beidzās ap 600 km no Ulanbatoras un tad sākās bezceļi. Pārsvarā ir daudz daudz mazu celiņu, kas iet krustu sķērsu, bedraini un akmeņaini. Ir labi, ja jums ir speciālas riepas, kas tik viegli neplīst. Un līdzi daudzi rezerves riteņi. Ceļa zīmes ir retums, un vietām krustojas desmit ceļi, un ir jābūt ļoti labai intuīcijai, lai aizbrauktu pareizi.".

Paredzēts, ka savu galamērķi - Kambodžu - jaunieši sasniegs pēc diviem mēnešiem. Viņu braucienam ispējams sekot līdzi "Facebook" mājas lapā, tiek solīts arī GPS "sekotājs", lai redzētu ekipāžas atrašanās vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!