Foto: Publicitātes foto

Reinis Nitišs, izcīnot šāgada Eiropas rallijkrosa čempiona titulu, balvā ieguvis iespēju izbraukt ar jaudīgo "Supercar" klases automašīnu un to jau izmantojis, ziņo britu mediji.

Izmēģinājuma brauciens notika Zviedrijā, Kinnekulles trasē, ar "VW Polo R Supercar" automašīnu, ko sagatavojis zviedru uzņēmums "Marklund Motorsport". Kopā ar Nitišu šo automašīnu iemēģināja vēl viens šāgada Eiropas čempions, Dereks Tohils, kurš triumfēja "Touring Car" ieskaitē. Reinis Nitišs, kā zināms, uzvarēja "Super 1600" klasē.

Abi braucēji Kinnekulles trasē veica 16 apļus katrs.

"Man nebija viegli iejusties "Supercar" automašīnā, taču beigās sajūtas bija labas," intervijā britu izdevumam "Autosport" izteicies Nitišs. "Mašīna ir ļoti laba, un es ar katru apli braucu arvien ātrāk un ātrāk. "Supercar" automašīna ir tik jaudīga, ka viss notiek daudz ātrāk nekā braucot ar manu "Renault Clio Super 1600". Tā ir labākā mašīna, ar ko esmu līdz šim braucis!"

"Es nopietni strādāju, lai savāktu budžetu nākamajai sezonai pasaules čempionātā, līdz ar to aizvadīt testus ar "Supercar" mašīnu un parādīt sevi bija ļoti vērtīgi," piebilst jaunais Latvijas autosportists.

Jāpiebilst, ka Nitišs pirms šiem testiem ar "Supercar" klases automašīnu piedalījās Zviedrijas čempionāta posmā, kurā izcīnīja 7.vietu.

Kā ziņojām, FIA apstiprinājusi pasaules rallijkrosa čempionāta izveidi, kas notiks uz šāgada Eiropas čempionāta bāzes, ar diviem vai trijiem posmiem citos kontinentos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!