Foto: Publicitātes attēli

Latvijas autosportists Konstantīns Calko svētdien tomēr nekļuva par "Radical Masters" Eiropas seriāla "Masters" klases uzvarētāju, vēsta portāls "F1.lv".

Lai gan Calko nekļuva par čempionu, viņam izdevās uzvarēt sezonas pēdējā posmā Spānijā.

Lai iegūtu pirmo vietu čempionātā, Calko šajā sacīkstē bija nepieciešama ne vien uzvara, bet arī jācer, ka kopvērtējuma līderis Viktors Korreja, kurš sestdien uzvarēja pirmajā braucienā, nefinišēs augstāk par trešo vietu. Tomēr konkurentam izdevās finišēt otrajā vietā, bet kopvērtējumā viņš Latvijas sportistu apsteidza tikai par četriem punktiem.

Otrā brauciena finišā Calko apsteidza savu sezonas sīvāko konkurentu vien par nedaudz vairāk kā sekundi, lai gan vēl neilgu laiku pirms finiša līnijas viņš bija Latvijas pārstāvim labvēlīgajā trešajā pozīcijā.

Jau pirms šī posma Calko bija zaudējis izredzes bez maksas nākamgad piedalīties Deitonas 24 stundu braucienā, par ko šogad sacenšas visu oficiālo "Radical" čempionātu dalībnieki.

"Radical Masters" ir Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) apstiprinātas starptautiska līmeņa izturības sacīkstes, kas norisinās Eiropā un kurās sportisti startē ar īpaši šīm sacīkstēm paredzētām "Radical" automašīnām. Sporta automašīnas ir aprīkotas ar divām sēdvietām, un ar katru auto pēc izvēles var startēt viens vai divi sportisti.

Pērn Calko kļuva par Eiropas čempionu "Radical Masters" sērijas sacīkstēs "Supersport" klasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!