Foto: DELFI

"Rally Talsi" jeb "Čempionu rallijs" 2014. gadā iegūs arī starptautisku skanējumu, jo sacensības Talsos būs arī Lietuvas(LARČ), Ziemeļeiropas zonas (NEZ) un NEZ Junioru čempionāta posms, informē sacensību rīkotāji.

Latvijas rallija čempionāta kalendārs 2014. gadā paredz astoņus posmus. Pirmie trīs no tiem – "Rally Liepāja" no 31. janvāra līdz 2. februārim (2 posmi) un rallijs "Sarma" februāra izskaņā – paredzēti ziemā ar radžotām riepām. "Rally Talsi" izdevies saglabāt savu ierasto norises laiku maija otrajā pusē, un sacensības arī 2014. gadā ievadīs Latvijas rallija sezonas vasaras daļu.

"Gandarījums, ka "Rally Talsi" ir novērtēts arī ārvalstīs, un 2014. gadā rallijs uzņems trīs starptautiskus čempionātus, kas RA EVENTS komandai dos papildu enerģiju, lai šādu čempionātu posmi Talsu novada ceļos tiktu sarīkoti arī nākotnē," saka "Čempionu rallija" organizators Raimonds Strokšs.

Latvijas automobiļu federācijas (LAF) vienošanās ar Lietuvas automobiļu federāciju (LASF) paredz sarīkot vienu apmaiņas posmu. Tas nozīmē, ka LRČ kalendārā tiek iekļauts viens posms Lietuvā, savukārt LARČ kalendārā tiek ieļauts viens posms Latvijā. Šādi LARČ posmu 2013. gadā uzņēma rallijs "Sarma", bet 2014. gadā šo stafeti pārņems "Rally Talsi", kas līdz ar to arī lietuviešiem kļūs par pirmo vasaras posmu.

"Rally Talsi" 2014. gadā uzņems arī Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) izveidotās Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionātu posmus. NEZ iekļautas deviņas valstis – Dānija, Igaunija, Islande, Krievija, Latvija, Lietuva, Norvēģija, Somija un Zviedrija, un tās mērķis ir sarīkot reģionāla līmeņa starptautisku čempionātu, kas darbotos kā tilts starp nacionālo čempionātu un Eiropas rallija čempionātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!