Leģendārais F-1 pilots Mihaels Šūmahers traģisko kritienu piedzīvojis ļoti nelielā ātrumā, trešdien paziņoja Francijas izmeklētāji.

To apstiprina pie Šūmahera ķiveres piestiprinātā kamera, kura ir izmeklētāju rīcībā.

"Viņš slēpoja pa bīstamāko trasi, taču aizķēries aiz akmens un piedzīvojis kritienu, ar galvu uzkrītot citam akmenim. Pēc kritiena viņš vēlās 350 metrus. Bijušā autosportista ķermenis tika atrasts deviņu metrus no trases," skaidroja prokurors Albervils Patriks Kvinsijs. "Šobrīd mēs cenšamies noteikt, kāds bija Šūmahera ātrums pirms kritiena. Vienīgais, ko varu teikt, viņa kustības ātrums bija neliels. Šāds ātrums tik pieredzējušam slēpotājam kā Šūmahers nebija bīstams. Tāpat ātrums nav būtiska izmeklēšanas detaļa"

Tāpat Francijas likumsargi pauda, ka vēl nepieciešams laiks, lai veiktu izmeklēšanu, tomēr progress tajā ir liels, jo nopratināti esot aculiecinieki un ārsti.

Kā zināms, 45 gadus vecais Šūmahers decembra izskaņā, slēpojot Francijas kūrortā Meribelā, piedzīvoja kritienu un atsita galvu pret akmeni, kā rezultātā tika gūta nopietna galvas trauma. Šobrīd viņš jau labu laiku atrodas komā Grenobles slimnīcā, bet sportista stāvoklis vēl joprojām tiek raksturots kā stabils, taču kritisks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!