Foto: AFP/Scanpix

F-1 pasaules čempionāta promouteram Bērnijam Eklstounam aprīlī būs jāstājas tiesas priekšā saistībā ar apsūdzībām korupcijā, lēmusi Vācijas tiesa.

Pēc šīs informācijas publiskošanas Eklstouns ceturtdien atkāpās no F-1 direktoru padomes. Viņš paliks pasaulē prestižāko autosporta sacensību vadītāja amatā, tomēr tiks vairāk kontrolēts no sacensību valdes puses.

"Par nozīmīgu kontraktu un citu biznesa vienošanos parakstīšanu tagad būs atbildīgi čempionāta priekšsēdētājs Peters Brabeks un priekšsēdētāja vietnieks Donalds Makkenzijs," teikts paziņojumā.

Minhenes tiesa 2012.gadā atzina par vainīgu vācu eksbaņķieri Gerhardu Gribkovski kukuļu pieņemšanā 44 miljonu dolāru (32,3 miljonu eiro) apmērā, kā arī nodokļu nemaksāšanā. Bijušajam baņķierim piemērots astoņu ar pusi gadu cietumsods.

Gribkovskis atzinies, ka 2006. un 2007.gadā saņēmis naudu tieši no Eklstouna saistībā ar F-1 sacensību īpašumtiesību pārdošanu firmai CVC.

Eklstouns pēcāk arī atzinās, ka naudu tiešām devis, bet neuzskata to par kukuļdošanu, uzsverot, ka viņam nebija citas izejas, jo Gribkovskis draudējis ar šantāžu. Tāpat iepriekš tika ziņots, ka F-1 vadītājs apņēmies sadarboties ar izmeklētājiem, bet apmaiņā pret to viņam netiks izvirzītas apsūdzības.

Eklstouns F-1 čempionāta vadītājs ir kopš 1971.gada un šajā amatā pavadījis jau vairāk nekā 40 gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!