Foto: Kadrs no video
Pierasts, ka rallija stenogrammas stūrmaņi raksta kladē, parastā vai specializētā, taču lietuvieša Martina Samuiša stūrmanis Ramūns Saučikovs nolēmiz izmantot 21. gadsimta tehnoloģijas un stenogrammu ierakstījis "iPad" planšetdatorā.

Ekipāža apgalvo, ka, izmantojot planšetdatorā ieskanētu stenogrammu, rallija ātrumposms izbraukts par septiņām sekundēm ātrāk nekā ar tradicionālo kladi. "iPad" esot ērtāk pāršķirt lapas un tā izmērs ir piemērotāks lietošanai sporta mašīnas salonā, taču smalkajai tehnikai ir jāiztur dažādi pārbaudījumi - gaisa temperatūra, kas ziemā ir ļoti zema un ietekmē baterijas "dzīvi", un vibrācijas.

"Man galvenais, lai stenogramma tiek labi un laikā nolasīta. Kādu pieraksta veidu stūrmanis izmanto, tas man nav svarīgi," saka ekipāžas pilots.

"iPad" izmantošana rallijā nav retums - bieži vien ekipāžas tajā ieskenē sacensību leģendu, ko izmanto, pierakstot ātrumposmus, taču plašetdatora izmantošana stenogrammas klades vietā līdz šim izpelnījusies tikai kritiku un stūrmaņi labāk izmanto pierastās papīra klades.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!