Foto: Volkswagen Motorsport

Pēc pirmā pilnās, bet formāli otrās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta (WRC) otrā posma, Zviedrijas rallija vadībā ir nonācis francūzis Sebastjens Ožjērs ("Volkswagen"), šajā pozīcijā nomainot savu komandas biedru Andreasu Mikelsenu.

Mikelsens uzvarēja superspeciālajā ātrumposmā trešdien vakarā, bet jau ar ceturtdienas pirmo posmu viņu vadībā nomainīja Ožjērs. Otrajā rallija dienā francūzis uzvarēja trijos no sešiem ātrumposmiem, taču viņa pārsvars kopvērtējumā pār Mikelsenu dienas beigās ir niecīgs - vien 5,8 sekundes. Trešais, atpaliekot no Ožjēra 12,2 sekundes, ir vēl viens "Volkswagen" komandas pilots, soms Jari-Mati Latvala.

Teicami sacensību atmosfērā pēc gada pārtraukuma ir iejuties igaunis Ots Tanaks, kurš uzvarēja piektajā ātrumposmā. Kopvērtējumā viņš ieņem ceturto vietu, 2,6 sekundes atpaliekot no Latvalas un 14,8 sekundes - no Ožjēra.

"Ir laba sajūta un visos posmos uzrādījām labu ātrumu," pēc sacensību dienas saka Tanaks. "Uz rītdienu man ir tāda pats plāns. Taču man vēl daudz kas ir jāatceras un jāapgūst."

Zviedrijas rallija kopvērtējums pēc septiņiem ātrumposmiem:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!