Foto: Volkswagen Motorsport

Par pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas trešā posma - Meksikas rallija - uzvarētāju svētdien kļuva pašreizējais pasaules čempions francūzis Sebastjens Ožjērs ("Volkswagen").

Francūzis uzvarēja 14 no 22 ātrumposmiem un sacensību noslēgumā par vairāk nekā minūti apsteidza savu komandas biedru Jari-Mati Latvalu no Somijas.

Savukārt trešo vietu ieņem pasaules vicečempions Tjerī Nevils ("Hyundai"), kurš atpalika par gandrīz piecām ar pusi minūtēm.

Ožjērs bija ātrākais arī pēdējā ātrumposmā, kas ļāva iegūt trīs bonusa punktus kopvērtējumā.

Kā zināms, Ožjērs bija līderis pēc pirmajiem diviem dopiem, kad piektdien īslaicīgi līderpozīciju pārņēma norvēģis Madss Estbergs ("Citroen"). Drīz vien Ožjē vadību atguva, bet sestdienas rītā viņa tuvāko konkurentu Estbergu piemeklēja tehniskas problēmas.

Šī bija Ožjērs četrpadsmitā uzvara karjerā un otrā šosezon.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trim etapiem Ožjērs kontā tagad ir 63 punkti, kas ļāva atgūt līderpozīciju. Viņam ar 60 punktiem seko Latvala, bet trešo vietu ar 32 punktiem saglabāja Estbergs, kurš gan ievērojami atpalicis no vadošajiem braucējiem.

Pasaules čempionāta kalendārā šosezon ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Ožjērs par pasaules čempionu pērn tika kronēts jau divus posmus pirms sezonas beigām. Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - par čempionu bija kļuvis leģendārais francūzis Sebastjans Lēbs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!