Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas spīdveja komanda piektdien izcīnīja sesto vietu Polijā notikušā Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā pāru sacensībās.

Latvijas komandu pārstāvēja Kjasts Puodžuks, Andžejs Ļebedevs un Maksims Bogdanovs, kuri kopā nopelnīja 16 punktus.

Jaunās sezonas pirmo sacensību pirmajā braucienā Puodžukam un Ļebedevam bija jāstājas pretim mājiniekiem poļiem. Šoreiz favorīti pierādīja savu pārsvaru un jau pašā startā ieguva pirmās divas vietas, kuras vairs neatdeva.

Līdzīgi bija arī nākamajos braucienos, Latvijas sportistiem pret Dāniju, Austrāliju un Zviedriju no cīņas par kādu no pirmajām divām vietām izstājoties jau pēc pirmā līkuma. Piektajā kārtā Latvija tikās ar Krieviju, Puodžukam sākotnēji apsteidzot spēcīgo Emīlu Sajfutdinovu. Tomēr drīz vien Sajfutdinovs pierādīja savu pārākumu pār Latvijas braucējiem, bet braucienā ļāva uzvarēt savam komandas biedram Artjomam Lagutam, kurš ir ļoti labi pazīstams Latvijā.

Svarīgākais Latvijai bija noslēdzošais, sestais, brauciens, kad tā sacentās ar otru potenciālo pastarīti Vāciju. Pēc starta vadībā izvirzījās Puodžuks un viņam sekoja Ļebedevs, tomēr vēlāk pirmais no viņiem atkrita uz trešo vietu, bet pie panākuma tika 19 gadus vecais Ļebedevs.

Līdz ar to summā Latvija tika pie 16 punktiem un par diviem punktiem apsteidza Vāciju, kas palika pēdējā, septītajā, vietā.

Uzvaru pamatturnīrā ar 37 punktiem izcīnīja Dānija, kurai finālā pievienojās Austrālija, kas pusfināla cīņā uzveica Poliju. Finālā austrālieši Dārsijs Vords un Kriss Holders bija neapturami, aiz sevis atstājot abus dāņu braucējus Nīlu Iversenu un Nikiju Pedersenu.

Līdz ar to kopā pirmajā posmā Austrālija uzvarēja ar 41 punktu, tai ar 39 punktiem sekoja Dānija, bet Polija ieņēma trešo vietu ar 38 punktiem. Ceturtā šoreiz palika Zviedrija, bet Krievijas sportisti apsteidza vien Latviju un Vāciju.

Šajā sezonā pāru sacensībās risināsies vēl divi posmi, kas maijā notiks Vācijā un Zviedrijā.

Sākotnēji Latvija netika iekļauta starp sacensību dalībniecēm, tomēr ieguva vietu pēc tam, kad no līdzdalības atteicās Lielbritānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!