Foto: Hyundai

Pēc pasaules rallija čempionāta (WRC) Vācijas posma dramatiskajām pirmajām dienām šķita, ka pēdējā sacensību diena būs mierīga un prognozējama, jo līderu pārsvars bija pietiekams, lai piloti izvairītos no lieka riska cīņā par sekundēm, taču realitāte izrādījās pavisam citāda.

Kā ziņojām, soma Jari-Mati Latvalas ("Volkswagen") pārsvars pār otrajā vietā esošo Krisu Mīki ("Citroen") bija vairāk kā 50 sekundes, ar ko pilnīgi pietiktu, lai trešās rallija dienas četrus ātrumposmus aizvadītu bez lieka stresa, taču jau pirmais svētdienas "dops" visu sagrieza ar kājām gaisā.

Pamatīgu avāriju dienas pirmajā ātrumposmā piedzīvoja rallija līderis Latvala, nokūleņojot pa šajā rallijā jau daudz cietušajiem Vācijas vīnogulājiem. Mašīna bija pārāk cietusi, lai ekipāža tiktu līdz ātrumposma finišam, kas nozīmēja, ka somu pilotam jāaizmirst par uzvaru Vācijas rallijā.

Nākamajā ātrumposmā līdz finišam netika Kriss Mīke, kurš nu jau par uzvaru šajās sacensībās cīnījās ar belģi Tjerī Nevilu ("Hyundai"), kurš Vācijas rallijā startēja, pateicoties tam, ka mehāniķiem izdevās sataisīt viņa pirmssacensību pārbaudes ātrumposmā sasisto automašīnu. Mīke ātrumposma sākumā ietriecās akmens sienā, izsitot riteni.

Tā Vācijas WRC rallija vadībā nonāca beļģis Tjerī Nevils un viņam atlika veikt divus ātrumposmus, lai svinētu uzvaru. Vairāk kā pusminūti aiz Nevila bija viņa komandas biedrs, spānis Dani Sordo.

Pēdējā ātrumposma finišā Nevilu sagaidīja ne tikai līksmojošie "Hyundai" komandas pārstāvji, bet arī 26 gadus vecā beļģu pilota tēvs, kurš nekautrējās izplūst asarās par dēla panākumu. Nevilam šī bija pirmā WRC uzvara karjerā - līdz šim augstākais rezultāts viņam bija četras otrās vietas Sardīnijas, Somijas, Vācijas un Austrālijas WRC rallijos.

WRC2 ieskaitē 1,8 sekundes pietrūka igaunim Otam Tanakam, lai Vācijā uzvarētu šajā klasē. Uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena kāpa zviedrs Pontuss Tīdemands, Tanaks otrais.

Vācijas rallija rezultāti:

Attēls: wrc.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!